Werkstraf voor schennispleger

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Een 38-jarige Edenaar is door de politierechter in Arnhem veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken. De man heeft zich tussen oktober 2006 en begin maart 2007 zeker tien keer schuldig gemaakt aan oneerbaar gedrag. In het Binnenveld bij Wageningen toonde hij zijn geslachtsdeel aan jonge meisjes die voorbij kwamen fietsen. De Edenaar deed dat telkens op dezelfde plek en rond hetzelfde tijdstip. Als hij een of meerdere meisjes zag, passeerde hij ze met zijn auto om iets verderop uit te stappen en zijn broek te laten zakken.

Volgens drie meisjes, die aangifte deden bij de politie, keek hij hen daarbij uitdagend aan. De Edenaar ontkende voor de rechter niet dat hij telkens uit zijn auto stapte. ,,Maar dat deed ik om te plassen”, zo vertelde hij. ,,Ik stond altijd richting het weiland gekeerd, en het was niet de bedoeling dat de meisjes mij konden zien. Ik vond het spannend om te plassen in het openbaar.” De man heeft veel spijt van zijn gedrag en heeft inmiddels zelf hulp gezocht. (APA)

Negen ton

VEENENDAAL - Veenendaal heeft 900.000 euro aan Ede betaald voor de verwerving van bijna acht hectare aan de oostelijke kant van de gemeente. De aankoop is nodig om de zogeheten balkons tegen de geplande natuurontwikkelingszone ofwel groene grens tussen Veenendaal en Ede mogelijk te maken.

In dit geval gaat het om het zuidelijk balkon, zo’n 60 tot 70 kavels, waarvan de opbrengst in het ontwikkelen van de groene grens wordt gestoken. De groene grens omvat 100 hectare. Uit de grondverkoop van de nieuwe woonwijk Veenendaal-Oost draagt Veenendaal hieraan 3,6 miljoen euro bij. Het beheer van de groene grens komt in handen van Staatsbosbeheer.

Open kazernes

u vervolg van voorpagina

De School Verbindingsdienst moet verhuizen naar Amersfoort, maar de realisatie hiervan heeft vertraging opgelopen. Oud-kapitein Martin van der Velden wijst er op dat dit voor Defensie een zeer kostbare aangelegenheid is en dat het in deze tijd, met dure acties in Uruzgan, niet bepaald gewenst lijkt. ,,Nieuw te bouwen infra gaat tientallen miljoenen euro’s kosten’’, aldus Van der Velden. Vandaar dat voorlopige stationering en verlenging in Ede voor de hand ligt. ,,Hier ligt hoogwaardige infra met gebouwen boven en onder de grond. In alle kamertjes zit ict-technologie.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie