Jaap van Lagen elfde op circuit Silverstone

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Jaap van Lagen reed afgelopen weekeinde voor het eerst op het circuit van Silverstone. Bij de vrije training moest hij na elf ronden zijn Porsche langs de kant zetten met een opgeblazen motor. Ondanks het geringe aantal kilometers zat hij er in de kwalificatie met een twaalfde tijd goed bij. In de race wist de inwoner uit Ede uiteindelijk op te klimmen naar de elfde plaats. Hij pakte hiermee zeven punten.

Nadat Van Lagen vorige week op het Franse circuit van Magny Cours bij zijn debuut in de regen moest vertrekken, ging hij zondag voor de eerste keer op een droge baan van start. De regerend kampioen van de Eurocup Mégane Trophy kwam uitstekend uit de startblokken en wist direct gastrijder James Sutton te pakken. Van Lagen zat direct in het juiste ritme en draaide dezelfde tijden als de kopgroep. Daarna zat Van Lagen op het vinkentouw bij Uwe Alzen, maar hij wist de ervaren rijder van SPS Automotive Performance niet te passeren. De Duitser wist verder naar voren te kruipen, zodat Van Lagen in het verdere verloop van de race achter Martin Ragginger kwam te liggen. Na veertien ronden werd Van Lagen als elfde afgevlagd.

,,Ik ben tevreden met het resultaat’’, concludeerde Jaap van Lagen. ,,Net zoals in Magny Cours heb ik weinig rondjes kunnen rijden in de vrije trainingen. Na elf ronden begaf mijn motor het, waardoor ik met een koude start aan de kwalificatie begon. Ik klokte de twaalfde tijd, maar had verder naar voren kunnen staan. Ik maakte een fout in mijn snelle ronde en had bovendien mijn voorbanden niet goed opgewarmd, waardoor ik weinig grip had. De race verliep voortvarend. Ik kwam zonder wielspin van mijn plek en wist een positie op te klimmen. Ik reed bovendien dezelfde tijden als de kopgroep. Om hier op een nieuw circuit met weinig meters in de benen als elfde te finishen is absoluut bemoedigend. Over twee weken wacht de volgende race op de Nürburgring. Een circuit dat me altijd zeer goed ligt. Wanneer ik in de vrije training voldoende kilometers kan maken, dan behoort een top tien positie zeker tot de mogelijkheden.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie