BBA Veluwe gaat voor het tweede jaar van start met rugwindarrangement

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Wie wil fietsen op de Veluwe maar een bepaald traject net iets te veel is van het goede is, kan vanaf 9 juli tot en met 2 september zijn rijwiel op de bus van BBA Veluwe meenemen. Het OV-bedrijf geeft hiermee een vervolg aan de succesvolle introductie van het Rugwindarrangement van vorig jaar. Toen hebben, met name toeristen, veelvuldig van deze service gebruik gemaakt om de Veluwe te verkennen.

Voor deze service, die geldig is op alle streeklijnen van BBA op de Veluwe, is voor de prijs van 6 euro een combikaartje ontwikkeld. Dat is uitsluitend te koop bij de chauffeur. Je kunt er bijvoorbeeld mee van Ede naar Barneveld, van Vaassen naar Heerde, maar evengoed van Arnhem naar Harderwijk of van Apeldoorn naar Amersfoort reizen om vervolgens de reis per fiets voort te zetten. Ook is het mogelijk naar een plaats te fietsen en vervolgens de bus naar huis te nemen. Fietsers kunnen ook bij harde (tegen)wind of anderszins slecht weer bij elke willekeurige bushalte opstappen.

De dienst geldt door de week vanaf negen uur en in het weekeinde de hele dag. De balkons van de bussen zijn voorzien van een systeem waarmee de reiziger zelf zijn rijwiel vast kan zetten. Per bus kunnen maximaal 2 fietsen worden meegenomen.

Ervaar het OV

Het rugwindarrangement van BBA Veluwe wordt ook opgenomen in de Gelderse OV campagne 'Ervaar het OV'. Deze actie heeft als doel inwoners van Gelderland kennis te laten maken met de mogelijkheden van het openbaar vervoer. Via de website www.ervaarhetov.nl kunnen reizigers 50 procent korting krijgen op het tweede rugwindkaartje.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie