Karateka's Body Perfection te Water

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Bij Body Perfection vond afgelopen weekend het jaarlijkse karate weekendplaats. In Rhenen werd gebruik gemaakt van de faciliteiten van de korfbalvereniging Arena.

Door de organisatie was een zeer gevarieerd programma gemaakt voor de groep van ongeveer 23 karateka's variërend in leeftijd van 16 tot en met 58 jaar, met als doel saamhorigheid en Agatsu ( zelfoverwinning in het Japans) te kweken.

Op zaterdagochtend werd veel aandacht besteed aan Kata, vaste trainingsvormen, en korte effectieve technieken en in de middag gingen de sportschoenen aan en in de looppas op weg naar de Rijn.

De leerlingen moesten onder leiding van Sensei (leraar) John de Boer allerlei oefeningen doen, terwijl ze tot hun middel in het toch wel koude water stonden. Maar na de warme douche en een heerlijke maaltijd kwamen de stoere verhalen los en vonden ze het allemaal prachtig.

Op zondag werd door Tai Ji Quan leraar Rene de Kovel lesgegeven in een voor de karateka's onbekende materie. Het was in het begin even wennen maar door de goede uitleg en begeleiding van DE Kovel zagen de deelnemers snel de overeenkomsten met karate en het nut en belang van de juiste houding en ademhaling.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie