Tweede zomerweekend op Museumpark

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - Museumpark Harskamp houdt op zaterdag 28 en zondag 29 juli voor de tweede keer Museumpark Harskamp Zomerweekend. In de musea en het museumpark zijn tal van activiteiten.

De Army Vehicle Club gaat een groot aantal van haar voertuigen tentoonstellen in het Museumpark Harskamp. De brandweer van het Infanterie Schietkamp laat oude en nieuwe brandweerwagens zien. Het historische smalspoortreintje zal speciaal voor dit weekend rijden en de tentoonstelling ‘Het schietkamp binnen’ is in het Infanterie Museum te bezichtigen. Nieuw dit jaar is de muzikale omlijsting op de zaterdag. De Sgt. Wilsons Army Show verzorgt vijf optredens van twintig minuten door de dag heen. Zij brengen muziek uit de jaren vijftig van onder andere de Andrew Sisters , Glen Miller en Vera Lynn.

In het park rondom de musea worden ongeveer zestig militaire voertuigen tentoongesteld die dateren uit de periode van de Tweede Wereldoorlog, ‘Koude Oorlog’ en Vredesmissies waar ons land militairen heeft ingezet. Leden van de Army Vehicle Club zijn aanwezig om de bezoekers uitleg en informatie te geven over de voertuigen en de club in het algemeen. Hoofddoel van de Army Vehicle Club is het repareren, restaureren en berijden van oude legervoertuigen om het militair erfgoed zo goed mogelijk te bewaren voor latere generaties. Van brandweerauto tot pantserwagen en van legerfiets tot keukenwagen, mits het maar origineel is. Een bijdrage van de brandweer van het Infanterie Schietkamp maakt deze opstelling extra interessant. Aandacht is er ook voor het Schietkamp zelf. Een tentoonstelling met diorama’s van speciale plekken, waaronder de gevechtbaan, worden in deze tentoonstelling uitgebeeld.

Speciaal voor de kinderen maar ook voor volwassenen rijdt het smalspoortreintje zodat elke locatie in het park makkelijk te bereiken is.

u Het Museumpark Harskamp is op beide dagen geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Toegang tot het Museumpark Harskamp is gratis.Het Museumpark is ook te bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur. Museumpark Harskamp, Otterloseweg 5, Harskamp, 0318-454492 ( informatiebalie).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie