Vogelaar beantwoordt vragen moskee

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Fritsma stelde vragen aan Vogelaar, omdat er in de ogen van het Tweede Kamerlid van alles mis zou zijn gegaan bij de bouw van de moskee in Ede. De minister deelt niet de mening van Fritsma, dat Ede onacceptabel gemeenschapsgeld heeft uitgegeven aan de bouw van de moskee. De gemeente Ede draagt niet bij in de kosten van de bouw van de moskee, stelt Vogelaar klip en klaar. ,,En de Stichting Moslims Ede heeft voor de bouwkavel een marktconforme grondprijs betaald.”

EDE - Ella Vogelaar, minister van Wonen, Wijken en Integratie, gaat niet inhoudelijk in op de vraag van het Tweede Kamerlid Sietse Fritsma van de Partij voor de Vrede (PVV) of de inwoners door het Edese gemeentebestuur op het verkeerde been zijn gezet bij de bouw van de moskee in het Peppelensteeggebied. ,,Gelet op de scheiding tussen de wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht is het niet aan mij op dit oordeel in te gaan,” antwoordt de minister schriftelijk aan Fritsma.

Vogelaar vervolgt: ,,De gemeente Ede heeft de stichting in het kader van een schikking 20.000 euro betaald tegen finale kwijting van iedere verplichting tot schadevergoeding voor het afbreken van de onderhandelingen, de reeds gemaakte kosten en het niet doorgaan van de koop van een eerder besproken locatie. De uitgaven van de gemeente Ede in deze zaak lijken mij voor de belastingbetaler acceptabel. Ook met het oog op het feit dat de gemeente heeft gepoogd daarbij de kosten minimaal te houden.”

Ook vraagt Fritsma aan Vogelaar of zij bereid is de bouw van de moskee te staken, omdat niet onderzocht is of extremistische organisaties daar vat op hebben. ,,Ik heb geen specifieke bevoegdheden om de bouw te staken en heb die ook niet nodig,” stelt zij. Evenmin bestaat er volgens Vogelaar de noodzaak een onderzoek in te stellen naar vermeende onregelmatigheden . ,,Mij is niet gebleken dat er fouten zijn gemaakt.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie