Leeuwen, zebra's, hyena's, antilopes en andere jungledieren

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Eindelijk was het dan zover! De 62 kinderen die dit jaar groep 8 van basisschool Panta Rhei verlaten, mochten donderdag en vrijdag hun afscheidsmusical 'De Leeuwenkoning' aan het publiek laten zien. Twee dagen was Theater de Reehorst bevolkt door leeuwen, zebra's, hyena's, antilopes en andere jungledieren.

Achter de schermen is er door velen hard gewerkt om de musical tot een succes te maken. Allereerst natuurlijk door Juf Ingrid en Meester Theo, 2 leerkrachten van groep 8, die de kar hebben getrokken voor deze musical. En dan ook natuurlijk alle leerlingen die er het afgelopen half jaar heel wat uren ingestoken hebben om hun tekst, liedjes en dansen te oefenen, samen met Juf Sabrina. Verder was er veel hulp van ouders en andere leerkrachten om het décor, de kleding, de maskers,de schmink en het vervoer van alles te regelen.

De school vond het fantastisch dat ze terecht konden in de Reehorst voor de voorstelling, want dan staan de kinderen toch op een echt podium (zoals ook hoort bij een musical), met professioneel licht en geluid (met dank aan Martijn en Bas van de Reehorst) .Het totaalplaatje was een prachig gezicht.

Er waren twee instructiegroepen van groep 8 op de Panta Rhei, en in elke groep waren de hoofdrollen en bijrollen verdeeld. De bijrollen waren met name de dieren die in het koor zaten. De musical werd twee avonden opgevoerd, waarbij de ene keer de ene groep de hoofrollen had en de andere groep de bijrollen. De avond daarna was het andersom. Zo kwamen zoveel mogelijk kinderen aan bod. De ouders, opa's en oma's en andere fans waren uitgenodigd voor de avond dat hun kind een hoofdrol speelde.

Vrijdagmiddag was er nog een voorstelling voor alle andere leerlingen en leerkrachten van Panta Rhei.

Twee uur voor de voorstelling waren de kinderen al aanwezig in de Reehorst om zich om te kleden en geschminkt te worden. Ondertussen werd er in de zaal een film gedraaid om de kinderen 'bezig te houden'…..Ze waren best wat zenuwachtig. Sommigen oefenden nog even hun tekst of dans in de gang. Toen het eindelijk zover was werd er vol passie en met overgave gespeeld en gezongen door de kinderen. Af en toe sloeg er een stem wat over door een beginnende baard in de keel of een noot die toch wel wat hoog was. Vanuit de coulissen konden de kinderen van het koor ook alles volgen.

Ouders waren ontroerd en trots op hun kind en er werd menig traantje weggepinkt. Aan het eind een staande ovatie en rozen voor alle kinderen! En na al die inspanningen, was het dan ineens voorbij.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie