Q’s richt zich op Edenaren

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Geruime tijd geleden werd besloten dat discotheek Atlantis haar deuren wegens geluidsoverlast moest sluiten. Hazelhekke: ,,Uiteindelijk hebben we in goed overleg besloten om van de ruimte die beschikbaar was gekomen na het einde van Atlantis, een biljartruimte te maken. Magazijngedeeltes die leeg waren, gebruiken we nu ook zodat de ruimte die we benutten erg groot is. De naam is wel opvallend hè? Het Engelse voor biljartkeu is ‘cue’, dat in het meervoud maakt onze naam.”

EDE - Overwegend groen is de kleur die te vinden is bij Q’s in Ede. In het voormalige pand van discotheken Downtown en “Atlantis is nu een heel ander soort horecagelegenheid gevestigd. ,,De groene tafellakens van de diverse pool- en snookertafels vormen samen met het gedimde licht een uitstekende plek voor een relaxt avondje”, aldus Sven Hazelhekke, één van de eigenaren.

De schemerige ruimte ademt met zijn tien pooltafels, vier snookertafels, dartborden en barretjes de sfeer van speciaal soort kroeg. ,,In principe is het iets heel anders dan Atlantis, waar ik ook mede-eigenaar van ben geweest. We zijn open van 1 tot 1 uur en in het weekend nog een uurtje langer. Het punt dat het bij ons druk wordt is meestal zo tussen acht en negen uur ‘s avonds. Er komen mensen die na een potje biljarten verderop naar het Museumplein gaan. Ik noem dat het ‘voorstaptraject’. Eigenlijk komt iedereen van 18 tot 88 jaar bij ons binnen. Pool is een laagdrempelig spel, het is gemakkelijk te leren en je kunt jezelf er goed mee entertainen. Ik heb in de twee maanden dat we nu open zijn al gemerkt dat hét grote verschil met Atlantis is dat we met veel mensen contact krijgen. Het sociale aspect van het poolcentrum spreekt me daarom ook erg aan.”

Variatie

Toen Hazelhekke samen met zakenpartners Jerry Zuidveld en Rob Koenders aan het avontuur begon, wist hij duidelijk waar het er in Ede aan ontbrak. ,,De mensen klagen in Ede wel eens dat er weinig te doen is, en dat het Museumplein na een paar keer ook wel weer genoeg was. Die mensen gaan naar een grote stad om daar te feesten. Er was weinig variatie en ik denk dat die variatie nu al meer komt. Er gaan geruchten over een bowlingbaan die ergens in Ede kan komen, Q’s biedt darts, pool en snooker aan. We willen dat de mensen weer meer in Ede zelf blijven om uit te gaan of om zich te ontspannen. We hebben ook een lounchruimte waar mensen kunnen genieten van een hapje en een drankje. Binnenkort kunnen mensen ook door de weeks feesten bij ons geven. Ze hebben dan een aantal tafels tot hun beschikking en kunnen gebruik maken van de bar”, aldus Hazelhekke.

In de eerste twee maanden loopt het bedrijf als een biljartbal over een glad tafellaken. In de weekenden is het zelf zo druk dat er soms geen tafel meer vrij is. Dit terwijl de winter juist het seizoen moet zijn voor Q’s. ,,Het gaat goed en dat is lekker. Deze formule slaat echt aan blijkt. Ik heb nog wel een aantal ambitieuze plannen voor de toekomst. Als Q’s goed blijft lopen wil ik misschien wel meer bedrijven op gaan zetten met deze formule. Voorlopig kijken we dit aan, in de winter verwacht ik de meeste mensen. In Ede komt meer vermaak. Dus waarom in het weekend ergens anders heen?”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie