Groep 7 Louise de Coligny strijdt om Anglia Cup

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Het ging er fanatiek aan toe tijdens het zaalvoetbaltoernooi dat basisschool Louise de Coligny organiseerde voor kinderen van groep 7. Zes Engelse teams streden onder grote belangstelling met elkaar om de Anglia Cup. Liverpool versloeg in de spannende finale Manchester met 2-1 en ging er met de fel bevochten cup vandoor.

Het zaalvoetbaltoernooi was georganiseerd om de uitreiking van de Anglia Certificaten een feestelijk en sportief tintje te geven. 31 kinderen van groep 7 hebben het afgelopen schooljaar via het Anglia-systeem hun eerste Engelse lessen gevolgd, gevolgd door een officieel examen in mei. ,,Bijzonder aan het Anglia systeem is dat kinderen op een ontspannen manier hun eerste ervaringen opdoen met het leren van een vreemde taal. Ze werken ieder op hun eigen niveau, het programma is gestructureerd en er is veel oefenstof. Het uiteindelijke examen kent dan eigenlijk geen verrassingen meer", legt leerkracht Alice Schotanus uit. Na afloop van de finale aan haar de eer om de certificaten uit te reiken aan de kinderen, die eind juni hadden gehoord dat ze allemaal geslaagd waren.

Basisschool Louise de Coligny werkt al sinds 1999 met Anglia en is sinds 2005 'Anglia School', wat inhoudt dat de school een officieel examenpunt is en lid van het 'Anglia Examiniation Syndicate'. Verschillende docenten van de school volgden in Engeland een programma om les te kunnen geven via het Anglia-systeem. Alle examens worden in Engeland nagekeken en de certificaten zijn internationaal erkend.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie