‘Premier in nieuw jasje’

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Twintig jaar geleden begon Eric op Terschelling in de horeca. De geboren en getogen Bennekommer kwam via een leraar van de banketbakkersschool, waarop hij studeerde, op het eiland terecht. ,,Via hem kreeg ik te horen dat er bij een petit restaurant/pannenkoekenhuis een kok werd gevraagd.”

EDE - Café Premier heeft intern een grondige opknapbeurt ondergaan en ziet er weer fris en gezellig uit. Op 1 juli werd met de opknapbeurt gestart en op donderdag 5 juli gingen de deuren voor de gasten weer open. Volgens Eric Singerling, samen met zijn zwager eigenaar van het café, was een opknapbeurt weer eens nodig. ,,We zijn vanaf 1994 op het Museumplein gevestigd; dan is op zijn tijd een opknapbeurt nodig om de gasten te verrassen.”

Dat avontuur duurde slechts zeven maanden omdat het seizoenwerk was. Wat volgde waren omzwervingen langs diverse horecagelegenheden en op verzoek van een kennis zette hij op de Korenmarkt, in Arnhem, een café op. Na twee jaar stond dat volledig op ‘poten’ en ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. ,,Mijn zwager vroeg eens waarom begin je niet voor jezelf en via een relatie kreeg ik te horen dat het toenmalige Café Starlight te koop stond. Na overleg met mijn zwager besloten we samen het café over te nemen. We werken nu al weer dertien jaar samen en kunnen het nog altijd goed met elkaar vinden. Na de aankoop kwam ook de huidige naam op de gevel.”

,,We wilden het een nieuwe uitstraling geven en een vriend kwam met de tip het Premier, hetgeen eerste betekent, te noemen. Nadat we het café hadden overgenomen, volgde twee maanden later al de eerste verbouwing. Intern was het een nieuwe uitstraling toe en via de kwast kwamen er andere kleuren en het interieur werd aangepast. Ongeveer zes jaar later volgde een tweede aanpassing. Een kameraad van mij is scheepstimmerman en hij bood aan het timmerwerk voor zijn rekening te nemen, met onder meer het maken van een nieuwe bar. In de loop van de jaren gingen we ook diverse activiteiten organiseren op gebied van muziek en wijn proeverijen.”

Na de heropening wordt er niet alleen maar drank geschonken, maar kan men bij Premier ook genieten van diverse palinies, een Italiaans broodje belegd met diverse lekkernijen en in de oven op temperatuur gebracht. Volgens Eric is de specialiteit van het café ,,een kop koffie met bonbon en een likeurtje met slagroom. Sinds anderhalf jaar heb ik ook een groothandel in wijn met import uit Afrika, Argentinië, Frankrijk en Italië. Dat betekent dat we ook over een super huiswijn op de kaart hebben.” Kortom; bij Premier kun je naar behoeven genieten.

Café Premier, Museumplein, Ede

Telefoon: 0318-614513

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie