Probleemjongeren aan de slag in uniek samenwerkingsproject

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Vier organisaties bundelen vanaf september de krachten in De Glind om probleemjongeren uit de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel en Wageningen aan werk te helpen. Het gaat om De J.H.Donnerschool, stichting Bredervoort, De Rudolphstichting uit De Glind en 'Ons Bedrijf' uit Barneveld.

Het is de bedoeling dat de jongeren binnen een jaar worden opgeleid tot bijvoorbeeld timmerman, metselaar of schilder. 'Ons Bedrijf' heeft sinds 2006 een een eigen metaalwerkplaats waar jongeren opgeleid worden voor tot bijvoorbeeld lasser of bankwerker. In De Glind wordt gestart met een houtwerkplaats. De werkzaamheden vinden plaats in en aan de panden van de Rudolphstichting.

De vier organisaties hebben elk een eigen specialisatie in de samenwerking. De J.H.Donnerschool in het geven van scholing en opleiding aan kinderen en jongeren met sociaal emotionele problemen, de stichting Bredervoort in het behandelen van jongeren, 'Ons Bedrijf' in het aanleren van arbeidsvaardigheden en begeleiden naar de arbeidsmarkt. De Rudolphstichting bezit en beheert het onroerende goed, waarin de drie andere stichtingen hun werk doen en faciliteert deze stichtingen en andere organisaties.

In Jeugddorp De Glind vinden veel activiteiten plaats gericht op het helpen van jongeren met problemen. Door het inschakelen van 'Ons Bedrijf' kan het begeleiden van jongeren naar reguliere arbeid nog beter gestalte gegeven worden. De J.H.Donnerschool zal bijvoorbeeld jongeren stage laten lopen bij 'Ons Bedrijf', Bredervoort kan de aan haar zorg toevertrouwde jongeren overdag laten werken bij 'Ons Bedrijf'. Echter ook andere instellingen, zoals bijvoorbeeld scholen of gemeenten, kunnen jongeren aanmelden voor een begeleide werkplaats.

Volgens Arnold van Horssen van 'Ons Bedrijf' is het project uniek voor Nederland. ,,Dat vier organisaties op dit terrein samenwerken is heel bijzonder.''

In eerste instantie is plaats voor ruim vijfentwintig jongeren. ,,Ze worden begeleid door twee vakmensen die speciaal voor dit project zijn aangesteld'', vertelt Van Horssen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie