,,Liefde voor alles wat groeit’’

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Ook uit de buurt kwamen bewoners een kijkje nemen op het tuincomplex van de Vereniging van Amateurtuinders (VAT). Deelnemers begonnen vanaf de Breukerkamp. Daar hadden ook rondleidingen door tuinders plaats en was een tuininformatiemarkt.

Open tuinen van KMTP en Breukerkamp BENNEKOM - Zo’n 250 liefhebbers bezochten zaterdag de open tuinendag van het jubilerende Bennekomse volkstuincomplex Breukerkamp (25 jaar) en vijf tuinen van de KMTP Groei en Bloei. ,,Ja, er zijn zeker raakvlakken. Volkstuiniers hebben groente en fruit, maar zijn zeker ook geïnteresseerd in bloemen’’, verklaart Wim van der Deijl, bestuurslid van de Edese KMTP-afdeling.

,,Wij waren benaderd door de Breukerkamp en het was een experiment. Dat is een grandioos succes geworden. We zijn er echt gelukkig mee’’, aldus Van der Deijl.

De raakvlakken vinden de twee organisaties volgens hem vooral bij aspecten als het kweken en composteren. ,,Maar de liefde voor alles wat groeit en bloeit is natuurlijk het belangrijkste!’’ benadrukt hij.

Degenen die de route volgden arriveerde bij J. van de Zandschulp aan de Hartogsweg, waarna ze even later de flora bewonderden aan de Bosbeekweg. Daar ligt bijvoorbeeld de bostuin van de familie Huntjes en even verderop die van de familie Van Driesten met een meer traditionele aanpak van tuin en gazon. Ook aan de Bosbeekweg ligt de tuin van Wouter Kromhout, met een arboretum-opzet. De laatste tuin die te bewonderen was, is een kleine van Henk Hoefakker, gespecialiseerd in het kweken van fuchsia’s.

,,Mensen zijn geïnteresseerd in de aanleg van de tuin, hoe de composities gemaakt zijn. Wat zet je bij elkaar? Welke kleuren, de verschillen in hoogte? Elke tuin is weer anders’’.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie