Karel Verspaget manoeuvreert Suzuki naar podium

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Na zijn briljante overwinning tijdens de Pinksterraces op Zandvoort, was het afgelopen weekend opnieuw raak voor Karel Verspaget. De jonge Edenaar zag door mechanische problemen in de eerste race een podiumplaats nog aan zijn neus voorbij gaan, maar herstelde zich uitstekend in de afsluitende manche van de Formido Suzuki Swift Cup. De inwoner uit Ede pakte op zondagmiddag verdiend de derde plaats en voegde tien belangrijke punten aan zijn totaal toe.

De jonge telg uit de Equipe Verschuur familie bezet na zes verreden races momenteel de vierde plaats met 28 punten. Een goed resultaat van de 'rookie', die de smaak in deze talentenklasse duidelijk heeft te pakken! De jonge ondernemer werkt met veel vertrouwen toe naar de volgende races in de Suzuki Swift Cup, die op 04 en 05 augustus aanstaande worden gehouden op het circuit van Zolder (België).

Als opstapklasse voor jonge talentvolle coureurs, is de Formido Suzuki Swift Cup een vergelijkbare tegenhanger van de SEAT Cupra Cup. Doordat alle races worden verreden in de grote A-evenementen, is de klasse automatisch voorzien van een brede (media)aandacht. De inzet van identieke wagens, motoren, banden en brandstof voor alle deelnemers, garandeert dus dat in dit kampioenschap juist de coureur de bepalende factor is voor succes. Verspaget is zo'n talent. De jonge coureur is op dit moment de enige rijder die kampioenschapleider Steve kirsch met een overwinning heeft weten te verslaan.

Vrije training en kwalificatie

Een aantal weken geleden had Verspaget reeds kennis gemaakt met het 4,555 meter lange circuit. Op een natte baan begon hij afgelopen vrijdag aan de eerste vrije training. Hij verkende het circuit en wist zijn rondetijden telkens verder aan te scherpen. Op zaterdagmorgen leerde Verspaget de rempunten beter kennen. De jonge ondernemer ging daarna met veel vertrouwen de kwalificatiesessie in. Nadat Verspaget zijn bolide rustig had ingereden, zette hij aan voor een snelle tijd. De rijder met startnummer 3 zat echter nog niet goed in het juiste ritme en verkeek zich op zijn rempunten. Pas tegen het einde van de twintig minuten durende sessie wist hij zich te herpakken. Met een tijd van 2:10.626 eindigde de nieuwkomer op een keurige derde plaats. De Duitser Steve Kirsch pakte de poleposition en de ervaren Tim van Gog werd tweede.

Race 1 en 2

De eerste race werd op zondagmorgen verreden. Verspaget kwam niet goed uit de startblokken en verloor een positie aan Len van Leeuwen. Verspaget wist zijn positie te heroveren, wanneer Van Leeuwen in de Geert Timmerbocht in de fout ging. Lang kon hij niet genieten van zijn positie, wanneer Martin van Rossen hem op zijn bumper had getikt. De 22-jarige rijder ging hierdoor dwars en moest het rijtje met Sandra Douma voorop aan zich voorbij laten gaan. Verspaget gaf zich echter niet zomaar gewonnen en knokte samen met Douma voor een positie. Ze raakten elkaar diverse malen, waarbij de auto van Verspaget averij opliep. Met een afgebroken fusiepen moest hij definitief afhaken. In de resterende ronden verdedigde Verspaget zijn positie en kwam na twaalf ronden als zesde over de meet.

In de afsluitende manche kwam Verspaget wel goed weg en won een positie door Peter Schreurs te passeren. Hij wist de kopgroep goed te volgen en hield zijn vijfde plaats goed vast. Het venijn van de tweede race zat in de staart. Achter leider Steve Kirsch werd Ben van Leeuwen geraakt door Sandra Douma en spinde door deze actie van de baan. Douma kreeg voor deze actie een 'drive through penalty' van de wedstrijdleiding, waardoor Bart van Raamsdonk en Verspaget doorschoven naar de tweede en derde plaats. Na iets meer dan 26 minuten kwam Verspaget onbedreigd als derde over de meet. Hij pakte hiermee zijn tweede podium in zijn prille autosportcarrière!

Verspagat: ,,ik ben erg tevreden over het weekend. Ik zat er in de kwalificatie meteen goed bij en ook in de races heb ik geknokt voor wat ik waard ben. Als nieuwkomer in de autosport heb ik me prima staande weten te houden. De Formido Suzuki Swift Cup spreekt mij bijzonder aan, omdat je moet vechten van de eerste tot de laatste minuut. Ik heb dit weekend op Assen weer als zeer waardevol ervaren. Ik neem deze ervaringen mee naar het volgende raceweekend op het circuit van Zolder (04 en 05 augustus aanstaande)!"

Uitslag race 01, Formido Suzuki Swift Cup, 08 juli 2007, Assen:

01. Steve Kirsch, Douma Frensch Power Autosport, 12 ronden

02. Len van Leeuwen, Team Bleekemolen, + 09.146

03. Sandra Douma, Douma Frensch Power Autosport, + 11.757

06. KAREL VERSPAGET, EQUIPE VERSCHUUR, + 20.594

Uitslag race 02

01. Steve Kirsch, Douma Frensch Power Autosport, 12 ronden

02. Bart van Raamsdonk, Team Bleekemolen, + 09.066

03. KAREL VERSPAGET, EQUIPE VERSCHUUR, + 09.462

04. Martin van Rossen, Douma Frensch Autosport, + 13.221

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie