In sloot

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Een 39-jarige automobist uit Ede is in de nacht van zondag op maandag aangehouden. De man maakte zich uit de voeten bij een alcoholcontrole op de Edeseweg. Hoewel agenten direct de achtervolging hebben ingezet, wist de Edenaar te ontkomen. Later die nacht kon de man alsnog worden aangehouden, toen hij in Wageningen bij de woning van zijn vriendin werd aangetroffen. Ook hier maakte hij zich weer uit de voeten. Kort daarop konden de agenten de Edenaar in de buurt aanhouden. Er is een bloedproef bij de man afgenomen.

BENNEKOM - Een 88-jarige Bennekomse fietser heeft meerdere breuken opgelopen bij een aanrijding in zijn woonplaats. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. De man fietste vrijdag omstreeks 15.55 uur over de Commandeursweg. Op het kruispunt met de Gasthuisbouwing sloeg hij linksaf en liet daarbij de achter hem rijdende auto niet voorgaan. Na de aanrijding stopte de automobilist en bekeek de op de grond liggende Bennekommer. Vervolgens stapte deze persoon weer in de auto en reed weg. Door de aanrijding heeft de fietser enige breuken aan zijn arm en been opgelopen. Voor zover bekend ligt hij nog in het ziekenhuis. Mogelijk zijn er mensen die meer informatie over de aanrijding hebben. Zij kunnen bellen met telefoonnummer 0900-8844.

BENNEKOM - Een 19-jarige automobilist uit Bennekom is in de nacht van zaterdag op zondag met zijn auto op de kop beland. De man reed in Wageningen, nabij de Nijenoord Allee. Hij kwam door onverklaarbare wijze op de andere weghelft terecht. In de linkerberm schampte de auto een boom, waarna het voertuig omrolde en op de kop in een sloot kwam te liggen. Omstanders hebben de man uit de auto gehaald. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

u Zie dagelijks politieberichten op www.edestad.nl.

Viaduct

EDE - De laatste etappe om te komen tot een goede verkeersafwikkeling voor de nieuwe wijk Ede-Oost is gestart. Er zijn nog vijf varianten over. Aan het eind van het jaar wordt de nodige Milieu-Effectrapportage (MER) verwacht.

Als de MER er is, moeten er keuzes worden gemaakt. De Dr. Hartogsvariant blijft de meest besproken variant van de vijf. Nu zelfs omdat de Bennekommer W. Dimmendaal met het idee is gekomen om boven de spoorlijn van Ede naar Arnhem naar de A12 een viaduct te maken. Partijen pleitten er voor om te bekijken of deze ‘Japanse’ variant ook in de praktijk mogelijk zou zijn.

En weer waren er spandoeken waarin gepleit werd voor de Dr. Hartogsvariant, die volgens de geleerden volgens de zogenaamde Natuur 2000 niet mogelijk is. Wethouder Peter van ‘t Hoog moest zelfs uitleggen ‘waarom hij zoveel tegengas geeft over deze variant’. Dat was volgens de Edese verkeerswethouder niet het geval. ,,De deskundigen hebben ons geadviseerd met drie varianten door te gaan”, zei hij.

Eén van de varianten die moest afvallen was de Dr. Hartogsvariant. ,,Als college hebben we deze variant niet laten vallen. Het MER-onderzoek moet z’n loop hebben. Daarna zien we wel”, aldus Van ‘t Hoog.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie