Waterpoloërs Polar Bears genomineerd

18 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De waterpoloërs Bas de Jong (Polar Bears Ede), Tjerk Kramer (PSV/Bekkers Autoschade) en Richard van Eck (Polar Bears Ede) zijn genomineerd voor de titel 'Beste speler van de hoofdklasse seizoen 2006-2007'. Mieke van der Sloot (Polar Bears Ede), Iefke van Belkum (ZVL) en Jorieke Oostendorp (Polar Bears Ede) strijden om de titel beste speelster. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Waterpologala 2007, dat zaterdagavond 15 september wordt gehouden in De Reehorst in Ede.

Ook zijn er nominaties in de categorie vrouwen-talenten (jaargang 1987 en jonger): Nienke Vermeer (Polar Bears Ede), Jantien Cabout (Widex GZC Donk) en Harriët Cabout (Widex GZC Donk). Bij de mannen-talenten (1987 en jonger) zijn genomineerd: Justin Smits (Widex GZC Donk), Lars Gottemaker (E.on Het Ravijn) en Koen Verweij (Zijl/LGB-Vivax, inmiddels Widex GZC Donk). Anton Bervoets, Gert Nonnekes en Hans Klopper zijn voorgedragen voor de titel Scheidsrechter van het Jaar. De nominaties zijn gebaseerd op de stemmen die de coaches van de hoofdklasseteams hebben uitgebracht en hebben betrekking op de prestaties in het hoofdklasseseizoen 2006-2007.

Allstarteams

De winnaars van de individuele prijzen en de Allstar-teams (eveneens gebaseerd op de voordrachten van de coaches) worden op het Waterpologala 2007 bekendgemaakt en daarnaast worden er prijzen uitgereikt aan de topscorers bij de vrouwen en mannen. Verder wordt ook de winnaar van de KNZB Fair Play Cup bekendgemaakt.

Het Waterpologala is een initiatief van waterpoloblad ManMeer! in samenwerking met de KNZB en STB Sportsconsultancy. Hoofdsponsors van het evenement zijn: Widex, Waterfly, Sportfondsen Nederland, Plantina Vitaminen en Werkman & De Jong. Suppliers: NOS Studio Sport, Aquataal Media, Wings Events, Wim Hollemans Fotografie en Het Artheon.

Supercup

Zaterdag 15 september vinden eerder op de dag, eveneens in Ede, de wedstrijden om de Supercup plaats. De vrouwen en mannen van Polar Bears Ede, die afgelopen seizoen allebei landskampioen werden, gaan in Zwembad De Peppel de strijd aan tegen de bekerwinnaars van 2006-2007, respectievelijk E.on Het Ravijn (vrouwen) en ZPB/H&L Productions (mannen). Aanvang: 15.30 uur (vrouwen) en 17.00 uur (mannen).

* Voor meer informatie over het waterpologala, kijk op www.manmeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie