Jumpworkshop op Doelenplein

18 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Jumpen is een dans waar je beslist het nodige aan uithoudingsvermogen voor nodig hebt. Het zal haast niemand ontgaan maar zo langzamerhand zie je overal wel demonstraties en uitvoeringen van deze bijzondere dans die door heel veel jongeren maar ook door heel jonge kinderen wordt beoefent.

EDE - Ready to jump?? Zaterdag 21 juli wordt op de Achterdoelen een jumpworkshop gehouden. Deze is van 12.00 tot 15.00 uur op het Doelenplein. Jumpen is absoluut de hype van dit moment. De organisatie hoopt dat nog niet veel jongeren op vakantie zijn, want die missen allemaal deze activiteit in het centrum.

Variaties

Op het ritme van muziek waar niet iedereen direct verliefd op zal worden, dansen de jongeren al dan niet in ‘close harmony’ uiteenlopende dansen en variaties.

Wie even de moeite neemt om er naar te kijken zal snel moeten toegeven dat er een behoorlijke prestatie geleverd wordt door de dansers. Wie langer kijkt ziet leuke dansbewegingen die soms wat weg hebben van een robbertje springen maar wel volgens een heel strak en ritmisch patroon. De sympathie groeit dan vanzelf wel.

Demonstraties

Bij winkelcentrum de Achterdoelen komt zaterdag een gelegenheidsmeidengroep een demonstratie geven van deze nieuwe dans en wie wil mag natuurlijk lekker meejumpen. Naast de demonstraties worden er ook workshops gegeven door deze dansers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie