Voetbalcompetitie begint met 'super saturday'

18 juli 2007 om 00:00 Nieuws

,,Ik was liever met een thuiswedstrijd begonnen'', reageert Eric Speelziek. ,,Vorig jaar startten we uit bij Lunteren. Die nederlaag was achteraf bepalend voor de eerste seizoenshelft. Nu dus Blauw Geel. Een mooie en ook zware wedstrijd, waarbij het direct druk zal worden. Het een goede ploeg, waarvoor we zeker niet bang zijn. We zullen er direct moeten staan. Voordeel is wel dat ik ze direct zaterdag al een keer aan het werk kan zien tegen Vitesse.''

EDE - De voetbalcompetitie begint met 'super Saturday'. Want in de tweede klasse staan direct de krakers Advendo'57 tegen Lunteren en Blauw Geel'55 versus DTS'35 op het programma. Op de tweede wedstrijddag is het DTS'35 tegen Advendo'57. Op wedstrijddag zes ontmoeten DTS'35 en Lunteren elkaar. Pas in de laatste ronde komen Lunteren en Blauw Geel'55 elkaar tegen.

Daarna volgen dus Advendo'57 thuis en Elburger SC uit. Vorig seizoen noteerde DTS'35 drie nullen in de eerste drie wedstrijden. ,,Dat zal nu dus anders moeten'', weet Speelziek. ,,Feit is wel dat al die derby's lastig zijn.''

Een klasse lager is ook al direct een kraker te noteren. Otterlo ontvangt SDS'55. Het zijn de enige twee overgebleven Edese vertegenwoordigers in de voormalige 'serie A'.

Voor Ede/Victoria start de competitie op 8 september. De ploeg van Gerrit Heikamp begint namelijk met een vrije dag. Dit omdat er dertien clubs deel uitmaken van de vierde klasse B. Harskamp gaat op bezoek bij Prins Bernhard. Op wedstrijddag zeven vindt hier de derby tussen Ede/Victoria en Harskamp plaats.

Fortissimo start op zondag 2 september in de derde klasse met een thuiswedstrijd tegen Erica'76. Ook FC Jeugd mag een klasse lager op eigen veld beginnen. Groen Wit'62 uit Apeldoorn is een bekende opponent. De seizoensopening voor Edesche Boys begint in de vijfde klasse in Arnhem. De equipe van nieuwbakken trainer Etienne Jansen gaat op bezoek bij AZ 2000.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie