Prima jaar voor Lokale Omroep Ede

18 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De Lokale Omroep Ede (LOE) heeft een prima jaar achter de rug. Dat schrijft de raad die het programmabeleid bepaalt van de uitzendingen in het jaarverslag over 2006.

Afgelopen jaar kon deze raad haar taken goed uitvoeren. ,,Het was inspirerend om ook dit jaar weer samen met het bestuur en de hoofdredactie te werken aan een bloeiende lokale omroep in Ede", zo besluit het jaarverslag van deze raad.

Betere omroep

Onder de nieuwe voorzitter, Jan van den Hazel, kon het programmabeleidbepalend orgaan (pbo) zich in 2006 helemaal richten op de uitvoering van het eigen beleidsplan 'Bouwen aan een betere lokale omroep'.

De leden van het pbo hebben vorig jaar, naast het vaststellen van de radioprogrammering, dan ook een groot aantal programma's beoordeeld, gevolgd door aanbevelingen voor verbetering. Omdat de tv-poot van de Lokale Omroep Ede, EDE TV, een steeds belangrijkere rol krijgt, is ook de beoordeling van de tv-programma's in 2006 gestart.

Norm

Veel vrijwilligers zijn dagelijks actief bij de LOE om via radio en tv programma's te maken met een zo hoog mogelijke kwaliteit. Daarnaast moeten programma's voldoen aan bepaalde normen die door de wet zijn gesteld. Lokale omroepen moeten minstens vijftig procent van de tijd invullen met informatieve, culturele en educatieve programmaonderdelen, gericht op de plaatselijke bevolking, de zogenoemde ICE-norm.

Het pbo bewaakt deze norm en ook in 2006 werd deze ruim gehaald. Binnen de beperkingen van zo'n grote vrijwilligersorganisatie en de materialen waarmee zij werken, kan het pbo niet anders dan tevreden terugkijken op wat deze radio- en tv-makers hebben gepresteerd in 2006.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie