Uitvergrote bloemen Ria Spijker in grandcafé Marnix

18 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Het kleurrijke werk van Ria Spijker is tot 1 september te zien in grandcafé Marnix aan het Marnixplein. Ria Spijker woont in Zwijndrecht. Ze werd door de Edese kunstenaar Marcel Verbrugge gevraagd om haar werk in Ede te exposeren. Verbrugge kent ze via haar nicht, met wie de Edenaar is getrouwd. Verbrugge organiseert de exposities in het grandcafé.

Ria Spijker tekende en schilderde al als kind. ,,Op mijn negentiende ben ik officieel cursussen gaan volgen en er bewust mee bezig gegaan. Ik was klaar met mijn studie op de Kweekschool en ging aan het werk en wilde in mijn vrije tijd plezier hebben met schilderen”, vertelt de 72-jarige. De onderwerpen van haar schilderijen zijn vooral landschappen, tuinen en natuur. ,,Dat zijn de hoofdonderwerpen, maar ik schilder ook wel andere dingen.”

In het grandcafé hangen zes werken met als thema ‘bloemen’. ,,Marcel Verbrugge en mijn dochter, die ook schildert, hebben daarvoor gekozen, omdat het goed past op de kleurrijke wanden van het grandcafé”, vertelt Spijker. Op de werken zijn uitvergrote bloemen te zien. ,,Ik hou veel van kleur.” De Zwijndrechtse heeft nog niet vaak haar werk geëxposeerd. De werken die in Ede te zien zijn, zijn ook te koop. ,,Enkele jaren geleden zijn aquarellen tentoongesteld in een restaurant en toen is er ook een aantal verkocht.”

u Meer informatie via: m. verbrugge4@chello.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie