Veelpleegster (20) moet de cel in

18 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Een veelpleegster (20) uit Ede heeft van de Arnhemse politierechter vier maanden cel gekregen, waarvan de helft voorwaardelijk. De Edese maakte zich in haar woonplaats schuldig aan een aantal winkeldiefstallen.

Daarnaast moet de vrouw nog acht weken de gevangenis in omdat ze de diefstallen beging terwijl ze in de proeftijd van eerdere veroordelingen liep. De 20-jarige probeerde vorig maand uit twee supermarkten een aantal toiletartikelen mee te nemen. In mei van dit jaar was ze ook al over de schreef gegaan, toen ze een winkel wilde oplichten. De Edese pakte bij die gelegenheid babyvoeding uit het schap, betaalde die niet, maar ging vervolgens met het artikel naar de klantenbalie om haar geld terug te vragen. De eerste keer kwam ze met de truc weg. De oplichtster besloot het later nog een keer te wagen. Toen kreeg het personeel echter argwaan en schakelde de politie in.

Tijdens de rechtszitting gaf de vrouw, die ondanks haar jonge leeftijd al een fors strafblad heeft, alle feiten toe. ,,Ik wilde een paar spullen zelf houden en de rest doorverkopen’’, aldus de 20-jarige. De Edese had geen geld meer en beging de diefstallen vooral om haar drugsverslaving te kunnen bekostigen.

(APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie