Inburgeren op de markt !?

18 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De Heidehoogheden brachten zaterdag een bezoek aan de markt over inburgeren. Daarbij was ook wethouder Roel Kremers aanwezig. Wie in Nederland wil wonen en werken moet inburgeren. Dit betekent: de taal leren, iets weten van onze vaderlandse geschiedenis, de Nederlandse gewoontes kennen. En uiteindelijk een inburgeringexamen afleggen.

De gemeente Ede gaf 'op de markt' informatie over opleidingen, werken of het inburgeringsexamen met daarbij hapjes uit alle hoeken van de wereld en met wereldmuziek door jambee- en fluitspelers van Cultura. Ook konden geïnteresseerde Edenaren een hennatatoeage plaatsen of hun haar laten vlechten. De informatie op de markt was bedoeld voor iedereen die meer wilde weten over inburgeren. Dus voor mensen die moeten inburgeren – niet-Nederlanders van buiten de Europese Unie – maar ook voor mensen die dat niet hoeven. Er kwamen veel mensen langs met vragen.

Op dinsdag 24 juli wordt de markt nog een keer gehouden.

De gemeente Ede zou graag de instellingen en vrijwilligers die deze geslaagde inburgeringsdag mogelijk hebben gemaakt willen bedanken: Stichting Vluchtelingenwerk Midden Gelderland, Marrokkaanse Vereniging, Stichting Irshad, Capabel onderwijsgroep, ROC Rijn IJssel, ROC A12, Stichting Interhulp, Cultura, Afrikaanse Vereniging

Meer informatie: www.ede.nl of neem telefonisch contact op met de afdeling inburgering van de Gemeente Ede, Rick Middelbosch of Lotty van Harn tel. 680761 tussen 8.30 – 9.15 uur of 13.30 – 14.15 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie