Alex Kersten zestig jaar lid Fortissimo

25 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Kersten kan zich nog goed de oprichting van de vereniging herinneren. ,,Met spelers van het eerste uur als Narings, Heijmen, Lens, Jansen, Van Geel en Van de Akker, om er een aantal te noemen”, begint hij. ,,De vereniging begon achter de Reehorst op een veld dat meer weg had van een zandbak met de kleedkamers onder het Reehorst gebouw. Op een gegeven moment mocht er van de KNVB niet meer in die zandbak worden gespeeld en werd tijdelijk verhuisd naar het voetbalveld van de machinefabriek Bruin de Jong, aan de Reehorsterweg om na enkele jaren weer terug te keren naar De Reehorst”, weet Kersten zich nog goed te herinneren.

EDE - Je maakt het niet vaak mee, maar in augustus zal Alex Kersten ongetwijfeld in de bloemetjes worden gezet vanwege zijn 60-jarig lidmaatschap van de voetbalvereniging KSV Fortissimo. In 1947 werd hij op twaalfjarige leeftijd lid van de vereniging en op dit moment is de 72-jarige Edenaar nog actief met het clubblad en met het versieren van het clubhuis rond de kerst.

Hard werken

Via het A-elftal stoomde hij door naar de senioren en maakte op 22-jarige leeftijd de sprong naar de hoofdmacht. ,,Ik was geen technicus, ook nooit geworden, maar moest het hebben van hard werken.”

Vijftien jaar maakte hij, hard werkend, deel uit van de hoofdmacht om op 37-jarige leeftijd te kennen te geven een stapje lager te willen acteren. ,,Ik ben naar de veteranen gegaan en heb daar tot mijn 57ste jaar in gespeeld. Tussentijds was ik na 25 jaar lidmaatschap van de club benoemd tot erelid. Dat gebeurde tijdens ons 25-jarig huwelijksfeest. Als voetballer heb ik meer mooie dan minder mooie momenten meegemaakt. Met de hoofdmacht ben ik drie keer kampioen geworden, onder Dick Gerressen werden we in 1964 zelfs ongeslagen kampioen. Met de veteranen ben ik ook een keer ongeslagen kampioen geworden.”

Gezellig

,,Ik was van nature een verdediger, een rechtspoot maar speelde veelal op links. In mijn eerste jaar bij de veteranen stond ik voor het eerst van mijn leven midvoor en schopte er dat seizoen 22 doelpunten in. Het jaar daarop ben ik met de komst van een paar aanvallers weer naar achteren verhuisd. In de loop van al die jaren heb ik met veel bekende Fortissimo-spelers samen gespeeld. Een aantal vertrokken naar een andere club maar keerde later weer terug omdat Fortissimo een gezellige vereniging is.”

Na zijn actieve loopbaan ging hij deel uitmaken van het bestuur als wedstrijdsecretaris en in 1987 nam hij zitting in de organisatie van het internationale jeugdtoernooi. Daar maakte hij vijftien jaar deel van uit en was verantwoordelijk voor de scheidsrechters en de veldmedewerkers. ,,De eerste keer was een hele klus, er moeten spelers worden ondergebracht in gym- en sportzalen en we moesten zorgen voor eten. Elk jaar zijn er ongeveer tachtig vrijwilligers nodig om het toernooi goed te laten verlopen. Het toernooi werd destijds overgenomen van Lunteren en werd dit jaar voor de twintigste keer gehouden. We zijn begonnen met 36 elftallen maar dat is teruggebracht naar 30. Vijf jaar geleden heb ik mij uit de organisatie teruggetrokken vanwege lichamelijke klachten”, aldus de jubilaris.

Fietstocht

,,Jarenlang organiseerde ik samen met Johan de Leeuw, die er niet meer is, na afloop van de competitie een fietstocht voor leden en hun kinderen of kennissen. Twee jaar geleden is dat ter ziele gegaan, maar ik ben weer gebeld of we het weer op kunnen startten. Samen met Gert van de Pol en Theo Möller gaan we dat weer doen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie