Vitesse wint met 0-11 van Blauw Geel

25 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Tweedeklasser Blauw Geel'55 was zaterdag gastheer van Vitesse. De Arnhemmers gingen met een 0-11 zege weer de bus in. Toch waren er alleen maar lachende gezichten te bespeuren bij de Edese vereniging.

door Sander van Snippenberg

,,Ik heb geen wanklank gehoord", zegt organisator Rijk Fluit aan het eind van de middag. ,,We zijn zeer tevreden. En het weer was goed. In het begin van de week werd zestig procent regen voorspeld voor vandaag en toen ik vrijdag die heftige buien zag, begon ik me wel wat zorgen te maken."

Maar het werd zonnig en dik twintig graden. Tot grote tevredenheid van Fluit: ,,Het was een beetje warm, maar dat vond ik niet erg. We hadden 560 kaarten in de voorverkoop verkocht en daar waren we al aardig tevreden mee. Met de verkoop op zaterdag moesten we op duizend man publiek uitkomen. Dat zijn er zo'n 1500 geworden. Goed voor de kantineomzet."

De toeschouwers zagen een Vitesse dat wat stroef uit de startblokken kwam en een Blauw Geel dat het eerste halfuur aardig mee kon komen daardoor. ,,Maar het gaat bij hen allemaal net wat sneller", zag ook verdediger Dick Hoefakker. ,,Ze zijn overal net een stapje eerder, dat is het grote verschil en daardoor komen ze ook op 0-1, 0-2 en 0-3. Maar goed, echt verrassend is dat natuurlijk ook niet."

Bekenden

Hoefakker kwam op de Peppelensteeg nog twee oude bekenden tegen. ,,Ik heb drie jaar bij Vitesse gespeeld. Een jaar in de B met Theo Jansen en in de A en bij de beloften met Remco van der Schaaf. Ik heb ze net nog even de hand geschud."

Maar zowel Jansen als Van der Schaaf deed vanwege blessures niet mee in Ede, tot teleurstelling van Hoefakker. ,,Dat is zeker jammer. Ik had ze graag een keer willen poorten", lacht hij.

Dat zat er niet in. Vitesse was een ruime maat te groot, Blauw Geel heeft geen enkele keer aanvallend indruk kunnen maken. Onder leiding van uitblinker Mark van de Weerd en de goed ingevallen Robbin Beukhof was er in de tweede helft wel meer Edes balbezit, maar daar bleef het ook bij.

Zwaar

,,Het was erg zwaar", vond Hoefakker. ,,We hadden maar een paar keer getraind en die warmte doet dan ook geen goed. Je zag zelfs dat de spelers van Vitesse het ook zwaar hadden aan het eind. We wilden het onder de tien houden, dat mocht helaas net niet lukken. We waren ook helemaal kapot aan het eind. Maar het was een leuke ervaring, vooral voor de jonge jongens. En het is goed dat Blauw Geel dit geregeld heeft. Het is goed voor de naamsbekendheid in de regio en goed voor als je omhoog wilt."

Scoreverloop:

'13 Harrie Gommans 0-1

'25 Anduele Prijor 0-2

'28 Harrie Gommans 0-3

'31 Anduele Prijor 0-4

'41 Mads Junker 0-5

'46 Fred Benson 0-6

'64 Fred Benson 0-7

'68 Anders Due 0-8

'69 Onur Kaya 0-9

'83 Fred Benson 0-10

'84 Cees Keizer 0-11

Opstelling Blauw Geel'55

Erik Hageman (66. Erik van Leest), Ruben van de Berg (46. Robbin Beukhof), Dick Hoefakker, Niels de Lange, Michiel Berkhof (46. Stefan Laurens), Mark van de Weerd, Paijam Khorram Tousi (46. Lars Spans), Ruud Bettink, Bas van Asselt, Patrick Robben, Danny Burgerhoudt.

Meer over Blauw Geel'55 - Vitesse in Ede Stad van woensdag 25 juli.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie