Eerste Valkse Dag zonovergoten

25 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Vrijdag striemde de regen nog neer op het Valkse platteland, maar toen de dageraad zich zaterdag aankondigde nam zij de zon mee. De dag werd geopend door Chris Otto, directeur van de Rabobank Harskamp-De Valk-Lunteren en Bart Hazeleger, één van de organisatoren.

Touwtrekken blijkt grote publiekstrekker DE VALK - Zo’n vierduizend bezoekers kwam zaterdag naar een zonovergoten eerste Valkse Dag. Vooral de touwtrekwedstrijd was een grote publiekstrekker.

De bezoekers konden kijken naar het dorsen en oogsten van de rogge met oldtimer tractoren en werktuigen en struinen langs kraampjes op een boerenerfmarkt. ‘s Middags stond een roofvogeldemonstratie op het programma en een spannende touwtrekwedstijd tussen bedrijven en verenigingen.

26 teams gingen de strijd aan tijdens een touwtrekwedstrijd. Rijen dik stond het publiek teams aan te moedigen. Na een paar spannende uren bleek het team van het tankstation De Lage Valk de allersterkste en zij ging met de wisselbeker naar huis.

Gerard de Weerd uit Wekerom raadde precies het juiste aantal kilo’s van de koe: 809 kilo. Hij kan een vleesschotel bij slagerij Tiemen Visser in Lunteren ophalen. De winnaars van de kleurwedstrijd en de Valkse quiz worden binnenkort bekend gemaakt.

Voor de kinderen was er een springkussen. De skelterbaan zorgde ook voor lichaamsbeweging. De winnaars van de melkwedstrijd mochten als prijs grabbelen. De huifkar stond klaar voor degenen die platteland wilden verkennen. De honger en dorst konden de kinderen stillen met gratis popcorn en limonade.

,,Zonder de inzet en steun van zoveel vrijwilligers en bedrijven, was deze eerste Valkse Dag nooit zo’n groot succes geworden”, aldus de organisatoren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie