‘Unievrijwilligers’ vieren vijftigjarig bestaan

25 juli 2007 om 00:00 Nieuws

De twee zijn niet alleen vrijwilligers maar ook bestuursleden van de Unie van Vrijwilligers afdeling Ede. De stichting viert dit jaar het vijftigjarig jubileum. Hoewel het steeds moeilijker is vrijwilligers te vinden, geldt dit niet voor deze stichting. Toen voorzitter Tonnie tien jaar geleden met vrijwilligerswerk begon, waren er nog geen honderd leden. Nu zijn dat er maar liefst 180. ,,We hopen straks met het jubileumfeest in november 200 vrijwilligers te hebben.” Tonnie vervolgt: ,,We hadden onlangs nog een ledenstop! Gelukkig is er een nieuw project bijgekomen, dus is er weer plek.”

EDE - Bezoekers van ziekenhuis Gelderse Vallei zullen denken dat de mensen achter de informatiebalie medewerkers van het ziekenhuis zijn. Niets is minder waar. De balie wordt bemensd door vrijwilligers van de Unie van Vrijwilligers. Deze middag staan Rini de Kruijf en Tonnie Slootmans de mensen te woord. ,,Het is leuk dat je direct contact hebt met de mensen”, zegt Tonnie. Rini: ,,Het is dankbaar werk.”

door Lisette Ruzius

De vrijwilligers werken alleen bij zorginstellingen en daarbij staat het menselijk contact voorop. Zo is het niet alleen mogelijk achter de informatiebalie van het ziekenhuis te zitten, maar kun je ook gastvrouw zijn op een afdeling, met de koffiewagen meelopen of bij patiënten langs gaan die niet veel bezoek krijgen. Maar er zijn ook projecten bij onder meer de Gelderhorst en Klinkenberg. ,,Het belangrijkste is dat je iets doet dat je leuk vindt.” De Unie van Vrijwilligers heeft vooral vrouwelijke leden. ,,Er zijn maar vijf mannen, terwijl we wel werk hebben dat mannen ook leuk kunnen vinden. Zoals door de samenwerking met de Stichting Welzijn voor Ouderen. Daardoor zoeken we technische mensen die thuis bij ouderen apparaten kunnen aansluiten. Maar ook moeten er maaltijden worden rondgebracht.” Omdat de Unie van Vrijwilligers zo hard groeit, hebben ze ondersteuning gevraagd van huisbank ABN Amro. ,,Zij gaan ons bijstaan met hun deskundigheid, zoals ondersteunen bij de boekhouding”, vertelt Tonnie. ,,We mogen ook aanschuiven bij cursussen”, zegt Rini. Bovendien zoekt de unie nog nieuwe bestuursleden.

u Informatie: Tonnie Slootmans, tel. 635974, t.slootmans.visser@gmail.com of Rini de Kruijf, tel. 881006/rinidekruijf@live.nl. Ook worden er nog sponsors gezocht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie