Moorfielders pakt winst tegen Blue Socks

25 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Na twee verliespartijen was Moorfielders er afgelopen woensdag op gebrand Blue Socks in het derde treffen dit seizoen te verslaan.

Moorfielders begon niet al te sterk en keek na twee innings tegen een 11-6 achterstand aan. Maar gedecideerd trok het team daarna de wedstrijd naar zich toe, onder andere via een homerun van Menno Ettema en even later een driehonkslag van Rick Wouters.

Na de vierde inning was het Moorfielders dat - zij het met slechts één punt - de leiding overgenomen had (12-13). Het bleef onwaarschijnlijk spannend en de ploegen gaven elkaar weinig ruimte. Een fraai dubbelspel van Frank van Elten en Koen van Tiel weerhield op het juiste moment de Socks ervan om weer terug in de strijd te komen.

Blue Socks profiteerde gretig van de lichte dip van de Edenaren in de zesde inning en kwam nog bijna langszij (18-19). In de zevende en laatste inning (na bijna twee uur spelen) perste Moorfielders er nog één puntje uit en met een kleine marge van twee punten moest Blue Socks aan slag tegengehouden worden. Pitcher Peter van Tiel bleef koelbloedig en maakte met zijn ploeg de inning netjes af, waardoor de volle winst ditmaal voor Moorfielders was (18-20).

Volgende wedstrijd: vrijdag 17 augustus Wombats - Moorfielders (aanvang 19.00 uur).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie