Rabobank ondersteunt zorgboerderij Willemshoeve

25 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Rabobank Vallei en Rijn heeft een cheque ter waarde van tienduizend euro aan de Zorgboerderij in Wageningen aangeboden. Deze bijdrage komt uit het coöperatiefonds van de bank, bedoeld om sociaal-maatschappelijke projecten als deze een impuls te geven. Jan Westerink, regiomanager Wageningen-Bennekom-Rhenen, schonk de cheque namens de bank aan stichting Vrienden van Zorgboerderij 'De Willemshoeve'.

Sinds september 2006 zijn de huidige eigenaren Wout en Nanny van Deelen met zorgboerderij 'De Willemshoeve' gestart. In de van oorsprong 18e eeuwse boerderij in Wageningen ontvangen zij nu oudere mensen met dementiële of andere problemen.

Ook mensen die in een sociaal isolement verkeren, zijn van harte welkom. Meerdere dagdelen per week kunnen zij te gast zijn bij 'De Willemshoeve' en van de natuur en het buitenleven genieten. De hoeve en haar vrijwilligers bieden de mensen één-op-één zorg. Tegelijkertijd geven zij hen via allerlei activiteiten de mogelijkheid hun dag op een zinvolle manier te besteden.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die aan soortgelijke projecten deelnemen, een vermindering van medicatiegebruik laten zien, zich vaak beter voelen en beter slapen. De zorgboerderij heeft dan ook een maatschappelijke functie.

Rabobank draagt dit project een warm hart toe door een flinke donatie te geven uit het coöperatiefonds. Met het coöperatiefonds schenkt de Rabobank een deel van haar winst aan duurzame maatschappelijke, culturele en sociaal-economische projecten in haar regio. De Willemshoeve is zo'n project dat de Rabobank graag ondersteunt. Met deze aangeboden waardecheque kan de boerderij een groot deel van de verbouwing financieren, en daarmee de zorg die zij aan ouderen biedt verbeteren.

,,De Willemshoeve staat, net als de Rabobank, midden in de samenleving en is betrokken op haar omgeving. Met haar zorg staat ze dicht bij de mensen die hulp nodig hebben. Als Rabobank willen we hen daarin graag een financiële bijdrage toereiken, omdat wat ze doen zo belangrijk is", aldus Jan Westerink.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie