Celstraf voor Edenaar wegens in elkaar slaan duo

25 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE (APA) - Een 45-jarige inwoner van Ede kon het niet verkroppen dat hij de fiets die hij aan twee plaatsgenoten had uitgeleend niet op tijd terugkreeg. De man besloot verhaal te halen en sloeg vervolgens het duo in elkaar. De Arnhemse politierechter veroordeelde de amokmaker tot vijf maanden cel, waarvan twee maanden voorwaardelijk.

,,Ik had die fiets nodig, voor mij is dat ding net zoiets als een auto'', aldus de Edenaar over de reden van zijn gewelddadige actie. Hij was al een paar keer naar het huis in de Grotestraat geweest waar de leners, een man en een vrouw, woonden. ,,Ze zouden de fiets gelijk terugbrengen, maar telkens deden ze niet open'', aldus de 45-jarige.

Toen de Edenaar, onder invloed van coke en alcohol, rond middernacht weer naar de woning ging, trapte hij een ruit in en ging naar binnen. De twee lagen al op bed, maar de indringer gaf de bewoonster meteen een keiharde mep. Ook de ander moest eraan geloven. Vervolgens bedreigde de 45-jarige het duo met een mes. ,,De knop ging bij mij om'', aldus de vechtersbaas.

'Een buitengewoon extreem gedrag', typeerde de officier van justitie het voorval. De aanklaagster nam het de Edenaar vooral kwalijk dat de 45-jarige na de mishandeling ook nog eens een mes tevoorschijn haalde. De aanklaagster vond een deels onvoorwaardelijke celstraf op zijn plaats, mede omdat de man een fors strafblad met een groot aantal gewelddadige feiten op zijn naam heeft staan. Ze vroeg de politierechter de Edenaar vijf maanden gevangenis op te leggen, waarvan twee maanden voorwaardelijk.

De rechter nam de straf uiteindelijk over. Bovendien moet de 45-jarige zich in de proeftijd onder toezicht van de reclassering stellen. Dat kan beteken dat de Edenaar zich vanwege zijn drugsverslaving moet laten behandelen.

(APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie