Zomermarkt in centrum Harskamp

25 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Harskamp - In het centrum van Harskamp staat op woensdag 25 juli de zomermarkt op het programma. Deze gezellige markt wordt tussen 12.00 uur en 21.00 uur gehouden in de Molenstraat en de Julianastraat.

De markt wordt gekenmerkt door vele kraampjes van marktkooplui van buiten met allerhande artikelen. Voor de kinderen zullen er diverse activiteiten te doen zijn waaronder een ritje in de mini-cars of de Fantasia Race, of een rondje met de draaimolen. Lekkernijen zijn ook op de zomermarkt te vinden. Poffertjes worden op ouderwetse manier voor u klaargemaakt, de suikerspinkraam is aanwezig en IJs van Gys ontbreekt niet.

Naast kinderattracties en snoepgoed, staan er enkele kraampjes met Curiosa. De eigenaren hebben de zolder opgeruimd en hopen dat de dingetjes die ze niet weg wilde gooien een ander nog wel kunnen verblijden. Ook de kinderen uit Harskamp mogen weer aansluiten bij de gewone markt om vanaf een kleedje spulletjes te verkopen. Dus kinderen: kijk eens op zolder of in die oude kast of je wat hebt waar je niet meer mee speelt! Dan staat het niet meer in de weg en houdt je misschien een klein zakcentje over.

Zoals het een goed Veluwse markt betaamt, zijn er ook hier Oud Veluwenaren, aangesloten bij de Volksgroep Felue aanwezig zijn die oude ambachten zullen laten zien. Felue is een enthousiaste groep van mensen die de Edese folklore van 1900 tot ongeveer 1930 uitdragen. Zowel ambachtelijk als klederdracht rondom Ede op de Veluwe. Zij brengen een compleet programma op het gebied van oude ambachten, kledingshow en volksdansen op schoenen of klompen. Het doel is om voor het nageslacht de Edese folkore levend te houden.

De organisatie van de braderie is in handen van de Regio VVV Veluwe & Vallei in samenwerking met de E.M.M.Meer info: www.vvvmarkten.nl of (0318) 687 552.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie