Evert van de Beek achtste

25 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De Edese motorcoureur Evert van de Beek is afgelopen weekend als achtste geëindigd bij de vierde ronde van de Europese Supermono Challenge. De race werd gehouden op het 2,5 kilometer lange circuit van het Italiaanse Magione, zo'n tweehonderd kilometer ten noorden van Rome.

Het circuit staat als zeer technisch te boek en de ruim dertig rijders moesten hun programma afwerken met temperaturen rond de veertig graden. Van de Beek was in beide kwalificaties niet verder gekomen dan een matige achtste plaats. Tot overmaat van ramp kreeg de Edenaar kort voor de start te maken met technische problemen en moest noodgedwongen vanuit de pitsstraat vertrekken.

Ondanks deze handicap wist hij in de race al snel op te klimmen naar de achtste plaats en wist deze positie uiteindelijk ook te consolideren tot aan de finish. ,,Balen dat ik weer vanuit de pitstraat moest vertrekken, vooral omdat dit ook al een paar weken geleden in Assen gebeurde. Door de adrenaline leek het wel of ik vleugels kreeg want het was normaliter niet goed mogelijk om op dit smalle en bochtige baantje in te halen. Vandaar mag ik dus niet ontevreden zijn met deze achtste plaats", aldus Van de Beek.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie