Fietser ernstig gewond bij verkeersongeval

26 juli 2007 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Een 18-jarige man uit Barneveld is woensdagavond omstreeks 23.30 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Barneveldseweg in Lunteren.

De man kwam samen met twee vrienden, twee op de fiets en één op een scooter, uit een café in Lunteren en was onderweg naar Barneveld. Uit eerste onderzoek is gebleken dat de twee fietsers vermoedelijk aan weerszijden van de bromfietser hingen en zo samen over de rijbaan voor auto’s reden. Door nog onbekende oorzaak is het slachtoffer dat op een fiets zat, gaan slingeren en kwam op de andere rijbaan terecht. Daar kwam een tegemoetkomende auto aan, die de fietser vermoedelijk niet kon ontwijken. Het slachtoffer is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Utrecht. Vermoedelijk hadden de drie vrienden allen alcohol genuttigd.

Bij de plek van het ongeval is omstreeks tien voor twee een 31-jarige man uit Kootwijkerbroek aangehouden voor openbaar dronkenschap. De kwam kwam slingerend op zijn fiets aanrijden. De weg was afgezet en de man moest van de politie om fietsen. Hij zou diverse keren getracht hebben onder het afzetlint door te gaan. De aanwezige agent heeft de man meerdere keren gewaarschuwd, maar daar werd kennelijk geen gehoor aan gegeven. Toen hij voor de derde keer onder het lint door wilde gaan, is de man aangehouden voor openbaar dronkenschap. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie