Werkstraf voor mishandelen vriendin

29 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE (APA) - Veel ergernissen kropte hij op, maar als hij wat gedronken had volgde vaak een uitbarsting. Dat ging nogal eens gepaard met slaan en dreigen. Daarom is een 39-jarige Edenaar door de politierechter in Arnhem veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand, wegens mishandeling en bedreiging van zijn Wageningse vriendin en haar twee zonen in de periode september 2006 tot maart 2007. Bovendien wordt een eerdere voorwaardelijke straf, ook voor mishandeling, omgezet in een werkstraf van 60 uur.

De Edenaar en de Wageningse hadden al zeven jaar een relatie. ,,Maar het laatste jaar ging het steeds slechter", zo vertelde de 39-jarige aan de rechter. ,,We hadden vaak ruzie. Zij kon het bloed onder mijn nagels vandaan halen. En soms ging ik door het lint." De ruzies gingen vaak over de 18- en 22-jarige zonen van de vrouw. Die zouden thuis niks uitvoeren, terwijl de Edenaar moest opdraaien voor de huur en de dagelijkse kosten. Dat leidde in de nacht van 19 op 20 februari tot een ruzie waarbij de Edenaar zijn vriendin tegen het hoofd sloeg, waarna hij tegen haar en haar zonen riep dat hij ze kapot zou schieten. Ze namen die bedreiging erg serieus, want ze hadden in zijn auto een alarmpistool zien liggen.

Soms was er ook jaloezie in het spel. Toen in september vorig jaar de Edenaar zijn vriendin tussen twee mannen op een Bennekoms terras zag zitten gaf hij haar zomaar een klap. Net als een van de mannen die tussenbeide probeerde te komen.

De rechter oordeelde dat de Edenaar naast de straf ook in therapie moet, om zijn drinkgedrag en agressie aan te pakken. De relatie is inmiddels hersteld, al wonen de twee niet meer samen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie