Vijfhonderd ballonnen vliegen voor War Child

29 juli 2007 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Op vakantiepark De Zanding in Otterlo werden donderdag vijfhonderd ballonnen opgelaten voor War Child Nederland. Een ballon kostte één euro, waarmee de organisatie werd gesteund. De opbrengst komt geheel ten goede aan kinderen die getroffen zijn door oorlog. Bij de Zanding werden ook andere activiteiten voor War Child gehouden zoals schminken en auto's wassen. In totaal werd bijna 750 euro opgehaald.

In heel Nederland werden 80.000 oranje ballonnen opgelaten als symbool voor de vrijheid. De zogenoemde Footzy Ballonnendag is uitgegroeid tot het grootste evenement dat voor War Child al zes jaar wordt georganiseerd, namens de recreatiesector.

Dit doet Footzy omdat er wereldwijd nog miljoenen kinderen slachtoffer zijn van oorlog en War Child deze kinderen een betere toekomst kan bieden. De opbrengst van de Ballonnendag 2007 zal ten goede komen aan Colombia, waar al 40 jaar een burgeroorlog woedt. In de afgelopen 15 jaar raakten in Colombia al meer dan 1 miljoen kinderen ontheemd en zijn 14.000 kindsoldaten gerekruteerd door de verschillende gewapende groepen. War Child zet zich in voor deze kinderen, biedt ze een alternatief voor het vele geweld en ondersteunt ze in hun emotionele en sociale ontwikkeling.

Naast de ballonnenverkoop zal de opbrengst worden bepaald door de aanvullende activiteiten die op veel deelnemende recreatiebedrijven voor War Child worden georganiseerd. De eindopbrengst zal naar verwachting 90.000 euro bedragen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie