Edenaar (29) moet twee jaar de cel in

29 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE(APA) - Een 29-jarige Edenaar is woensdag door de Arnhemse rechtbank veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor zijn betrokkenheid bij een schietpartij in de Edese wijk Veldhuizen. Een 20-jarige inwoner van Doorn werd vrijgesproken van betrokkenheid, maar heeft wel een celstraf van drie maanden opgelegd gekregen voor een poging tot diefstal uit een bakkerij in Ede.

De Edenaar was in de nacht van 9 op 10 december vorig jaar met een plaatsgenoot op stap geweest in Utrecht. De twee kregen al in Utrecht woorden met elkaar en gingen afzonderlijk van elkaar terug naar huis. De 29-jarige zou, nadat hij in bed was gekropen, via de intercom zijn uitgescholden en bedreigd door de plaatsgenoot. De Edenaar ging op zijn brommer achter de man aan en kreeg onderweg naar de Lindenhorst op een brug een pistool toegestopt.

De Edenaar loste een aantal schoten in de lucht, als waarschuwing. Een tijdje later schoot de 29-jarige gericht op geparkeerde auto's, om de plaatsgenoot die zich schuil hield achter een flatgebouw af te schrikken. Het pistool werd later in een plastic zak in de bosjes teruggevonden. Justitie beschuldigde de 20-jarige Doorner er van dat hij het wapen van de Edenaar overnam en vervolgens verstopte, maar de rechtbank vindt dat daar te weinig bewijs voor is. De rechtbank veroordeelde de Doorner alleen voor zijn betrokkenheid bij een poging tot diefstal uit een bakkerij in november 2006.

De straffen die zijn opgelegd door de rechtbank zijn lager dan de eisen van het openbaar ministerie (OM). Het OM eiste een celstraf van vier jaar tegen de Edenaar en een celstraf van acht maanden tegen de Doorner.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie