VVD maakt zich zorgen over behuizing verwarmingsinstallatie

29 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Alexander Vos de Wael van de VVD maakt zich zorgen over de behuizing van de verwarmingsinstallatie van Vlek A in nieuwbouwwijk Kernhem. De Bennekommer vindt het een flinterdun beschermingsjasje dat rond de tijdelijke collectieve verwarmingsinstallatie is geplaatst.

De VVD'er vindt het raar dat een installatie van ruim 25 Megawatt wordt beveiligd door een hekwerk dat een mindere kwaliteit heeft dan wapeningsstaal voor beton. Ook is hij bang dat bliksem zal inslaan in de installatie. ,,Het nieuws meldde dat het aantal inslagen op containers was toegenomen. Het lijkt erop dat blikseminslag veel vaker voorkomt dan een paar jaar geleden." Daar komt bij dat de tijdelijke vergunning voor de verwarmingsinstallatie is verlopen. ,,Hoewel een individuele verwarmingsinstallatie te verkiezen is boven wijkverwarming, realiseren wij ons dat dit voor de komende 30 tot 50 jaar niet meer mogelijk is in Vlek A", aldus Vos de Wael. De bewoners blijven aangewezen op de wijkverwarming en de VVD vindt dat er voldoende bedrijfszekerheid dient te zijn.

Vos de Wael heeft over de situatie vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Hij wil van het college weten welke stappen ze gaat ondernemen om de tijdelijke installatie te vervangen door een definitieve.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie