Anni Friesinger niet naar Otterlo

8 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Ze komt niet. Anni Friesinger verkiest een week Salzburg boven Nederland en daarmee de Veluwe Skeelerronde van Otterlo. ,,Maar het programma blijft mooi hoor", relativeert Rob Hummelen.

,,De zomer die we tot nu toe in Nederland gehad hebben, heeft ons dit keer opgebroken", weet Hummelen. Want hoewel de Skeelerronde zelf waarschijnlijk op prachtig weer kan rekenen, lang was dat natuurlijk onzeker. ,,En daardoor kon Anni niet in Nederland komen trainen waarmee ze op dit moment in de knoop komt."

Want Friesinger komt wel naar Nederland om te trainen, maar pas eind volgende week. Op dit moment kiest ze voor een bezoek aan haar familie in Salzburg. ,,Het is niet anders", concludeert Hummelen. ,,Het was fifty-fifty, dat wisten we. We hadden het als een bonus beschouwd als ze was gekomen. Het is nu helaas niet zo, maar het programma blijft de moeite waard hoor. Zo rijden bijvoorbeeld alle Nederlandse medaillewinnaars van het afgelopen EK gewoon mee in de wedstrijden, dus ook Europees Kampioen Elma de Vries. Dat is geweldig."

De absentie van de Duitse topschaatsster houdt in dat de strijd om de Gouden Luctra Skeeler dit jaar gaat tussen Barbara de Loor en Marja Vis. Hieronder nog een keer het volledige programma van de 21e De Veluwe Skeelerronde van Otterlo.

12.00 uur Start braderie

16.30 uur C-rijders: 30 minuten en 3 ronden

17.15 uur Veteranen: 30 minuten en 3 ronden

18.00 uur B-rijders: 40 minuten en 3 ronden

19.00 uur Dames: 35 minuten en 3 ronden

19.30 uur Huldiging Nederlandse medaillewinnaars op onlangs verreden EK in Portugal

19.45 uur Strijd om de Gouden Luctra Skeeler tussen Barbara de Loor en Marja Vis, met startschot van Gerard van Velde

20.00 uur Huldiging en afscheid Erik Hulzebosch

20.15 uur A-rijders: 45 minuten en 5 ronden, met startschot van Gerard van Velde

21.00 uur Start feestavond op het Meester Hummelenplein

21.15 uur Prijsuitreiking

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie