Vierde plaats voor Van Lagen

8 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Tijdens de gebruikelijke vrije vrijdagtraining van 45 minuten had Van Lagen zich de snelste van allemaal getoond. In de kwalificatie van zaterdag ging Van Lagen met een nieuwe set banden naar buiten. Hij mocht als eerste naar buiten en probeerde te profiteren van het rubber op de baan die door de Formule 1 teams waren neergelegd. Van Lagen volgde de ervaren Westbrook die als tweede het asfalt betrad. De snelheid zat er bij Van Lagen goed in, totdat hij in een fractie net buiten de curbs terecht kwam. Hij verloor hierdoor de aansluiting met de Britse rijder en zag zijn snelle ronde in rook opgaan. Met een tweede set nieuwe banden zocht Van Lagen opnieuw het asfalt op. Hij verbeterde zijn snelste tijd met drie tienden en legde beslag op de negende positie. Een kleine tegenvaller voor Van Lagen, die gokte op een top vijf positie. Achteraf concludeerde de boerenzoon, dat een lekke achterdemper roet in het eten gooide om een perfecte ronde te rijden.

Edenaar rijdt snelste ronde op Hungaroring EDE - Jaap van Lagen voelt zich steeds beter thuis in de Mobil 1 Porsche Supercup. Op het circuit van Hungaroring in Hongarije vertrok de Edenaar als negende, en wist zich na veertien ronden uiteindelijk op te werken naar de vierde stek. Met deze plaats voegde Van Lagen 14 punten aan zijn totaal toe. De geboren Wekerommer is door deze prestatie inmiddels opgeklommen van de zestiende naar de twaalfde positie met totaal 33 kampioenschappunten.

Van Lagen kende zondag een superstart en wist zich direct te ontdoen van twee concurrenten. Voor het ingaan van de eerste bocht verschalkte hij nog een deelnemer en stootte door naar de zesde positie. Een ronde later plaatste Van Lagen een aanval op Jiri Janak en wist de Tsjechische rijder met succes te passeren. Toen Damien Faulkner Christian Menzel van de baan aantikte, schoof Van Lagen door naar de vierde stek. Van Lagen had de smaak te pakken en reed vijf ronden de snelste tijd op de chrono’s. In de slotfase van deze manche probeerde hij Faulkner nog te verschalken, maar kwam de Ierse rijder net niet voorbij. Na veertien ronden eindigde Van Lagen de race als vierde.

,,Ik ben super tevreden met het resultaat’’, oordeelde Van Lagen. ,,Ik had weer een megastart. Ik zat dicht tegen een derde plaats aan, maar kon Faulkner niet meer verschalken. Een vierde plaats was vandaag het maximaal haalbare. Ik reed erg constant en pakte vijfmaal de snelste rondetijd. Na mijn perfecte vrije training met de snelste tijd, was het teleurstellend dat ik in de kwalificatie genoegen moest nemen met de negende plaats. Wanneer alle puzzelstukjes in de volgende race op de juiste plaats vallen, dan behoort een podiumplaats in Istanbul absoluut tot de mogelijkheden.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie