Passagier gewond

8 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Een bromfietsster uit Veenendaal is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in Ede. De 18-jarige vrouw reed over de Maanderbroekweg. Een 45-jarige automobilist uit Bennekom sloeg af en zag hierbij de bromfietsster over het hoofd. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

LUNTEREN - De politie heeft zondag een 40-jarige inwoner van Lunteren aangehouden die onder invloed van alcohol een jetski bestuurde op het Eemmeer. De agenten, die op het water toezicht hielden met de politieboot, besloten de man te controleren omdat zijn vaargedrag daarvoor aanleiding gaf. Op de ademanalyseapparatuur blies de verdachte 550 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

EDE - Een 23-jarige Arnhemmer is zondagavond in Ede tegen de lamp gelopen bij een koperdiefstal. De man werd op heterdaad betrapt door beveiligingsmedewerkers op een bedrijfsterrein aan de Edisonstraat. Volgens de beveiligers bevond de Arnhemmer zich zonder toestemming op het bedrijfsterrein en zou hij in een container gekeken hebben bij een partij koper. Daarnaast vonden de beveiligers een partij koper die kennelijk klaargelegd was om mee te nemen. De Arnhemmer werd in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. Bij zijn aanhouding bekende de man al dat hij op koper uit was. De Arnhemmer is voor verder onderzoek ingesloten.

LUNTEREN - Een 41-jarige vrouw uit Lunteren is zaterdagavond omstreeks acht uur door de politie in haar woonplaats aangehouden. Zij wordt er van verdacht haar woning aan de Lage Valkseweg, die zij verhuurde, in brand te hebben gestoken. Bij de brand vielen geen gewonden. Agenten troffen de vrouw in verwarde toestand aan bij de woning. Zij verklaarde ter plaatse betrokken te zijn bij de brand. Hierop werd zij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar zij is ingesloten. De vrouw zal nog worden gehoord. Het motief is nog onduidelijk. u Zie voor foto’s www.edestad.nl

EDE - Een 21-jarige man uit Ede is zaterdagavond gewond geraakt bij een ongeval in zijn woonplaats. De man zat achterop een motor die bestuurd werd door een 22-jarige plaatsgenoot. De twee reden bij het kruispunt Keesomstraat met de Einsteinstraat weg, in de richting van de Veenderweg. Bij groen licht zou de bestuurder volgens getuigen vermoedelijk met hoge snelheid zijn opgetrokken. Op een gegeven moment zou een auto die voor hen reed, bestuurd door een 25-jarige Edenaar, van rijstrook gewisseld zijn.

De motorrijder kon niet meer op tijd remmen en reed achterop de auto. De bestuurder van de motor en zijn passagier kwamen ten val. De passagier, de 21-jarige Edenaar, raakte hierbij gewond. Hij is met vermoedelijk gebroken enkels en schouderletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De 22-jarige motorrijder is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een verkeersongeval. Zijn rijbewijs in ingevorderd. De Verkeersongevallenanalyse heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding.

u Zie dagelijks politieberichten op www.edestad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie