Voor lekkere hap naar Barnies de luxe

8 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

De eigenaar kwam in 1991 naar Nederland en werkte in zijn geboorteland Turkije ook in de horeca bij een familielid. Aangekomen in Nederland werkte hij ook diverse jaren, net als zijn zus, in horecagelegenheden, dus het vak is hem niet onbekend.

EDE - Eetcafé Restaurant Barnies de luxe is al de nodige jaren gevestigd aan de Maanderpoort Ede. In de beginjaren van het winkelgedeelte werd begonnen als restaurant om vervolgens de naam Barnies kiprestaurant te gaan dragen.

Eind augustus 2006 werd Hasan Asaruista de eigenaar van het eetcafé restaurant. De locatie biedt binnen plaats aan zestig gasten en naar behoeven kunnen bezoekers buiten op het terras vertoeven met uitzicht op het oude - en nieuwe politiebureau. ,,Toen ik hier ben begonnen hebben we veel variatie in de menukaart aangebracht. Het is niet meer alleen een kiprestaurant maar er is ook een broodje kebab, een Turkse pizza, drums, en schotels met biefstuk, lamscotelet en sjasliek en voor de kinderen hebben we speciale kinderschotels. Wat betreft de menu’s hebben we bijvoorbeeld een keuze uit een scharrelmenu, satémenu en nog een aantal. Naast de mixschotel hebben we ook de mix grillschotel met verschillende lekkere vleessoorten.”

Volgens de eigenaar wordt alles bereid op een speciale bakplaat om er ,,een lekkere barbecue smaak aan te brengen. De schotels worden in de eigen keuken gemaakt en samengesteld. Indien de klant dat wenst kan hij zelf de schotel samenstellen”.

De kipproducten zijn allemaal van Barnies, die allen dezelfde kipproducten voeren. Op dit moment zijn er een tiental Barnies ondernemingen in Nederland. De onderneming in Ede is ,,geheel van onszelf en dus geen franchise, maar we voeren ook nog wel Barnies producten welke wij hebben uitgebreid met de verschillende schotels en broodjes met diverse soorten beleg”.

Naast de hoofdgerechten kan men ook genieten van een portie frites of en smakelijk voorgerecht en alle specialiteiten zijn varkensvleesvrij. Wil men naast alle lekkernijen ook nog genieten van een drankje dan kan dat ook. Naast een kop koffie is er voor de liefhebber ook een biertje, borreltje of een glas wijn.

Wil men thuis genieten van al het lekkers wat Barnies te bieden heeft dan kan dat ook. Bestellingen vanaf €10 worden dagelijks thuisbezorgd tussen 16 - 23 uur. Op vrijdag en zaterdag is men speciaal voor de ‘stappers’ geopend tot 02.00 uur.

Barnies de luxe

Maanderpoort 9 Ede

Tel:0318-652200

www.barniesede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie