Sjoerd Huisman tankt zelfvertrouwen in Otterlo

8 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Sjoerd Huisman is zaterdagavond de winnaar geworden van de éénentwintigste editie van de Veluwe Skeelerronde van Otterlo. De inwoner van Andijk won de massasprint voor Roy Boeve en Koen Verweij. Met zijn vijfde seizoenszege verstevigde Huisman zijn leiderspositie van de Univé World on Wheels competitie.

De in grote getale opgekomen toeschouwers kregen een zeer levendige wedstrijd te zien. Al na een paar minuten reed het kwartet Joshua Alan Lose, Ted Ooijevaar, Roy Boeve en Karlo Timmermans weg. De voorsprong van maximaal tien seconden hield een rondje of vijf stand. Vervolgens ging de Spanjaard Ronan Sánchez er van tussen. Het verschil met de grote groep was op een gegeven moment zo'n twintig seconden.

Huisman werd daar niet zenuwachtig van. ,,In je eentje is het haast niet te doen vooraan te blijven'', weet de rijder uit de Nefit formatie. Deze ploeg reed slechts met twee man, omdat Arjan Mombarg zich op het laatste moment had afgemeld bij ploegleider Erik Hulzebosch. ,,Daarom lieten wij het achtervolgingswerk meer dan normaal over aan de andere ploegen.'' Nummer twee Roy Boeve verklaarde na afloop dan ook dat het vele werk hem bij de eindsprint was opgebroken.

Hoewel Huisman dus met ploegmaat Cédric Michaud in de minderheid was, lukte het tweetal toch een beslissende rol te spelen. Nadat diverse demarrages een kort leven was beschoren, ging de Fransman kort voor het einde er van tussen. ,,Ik hoefde op dat moment niets te doen'', aldus Huisman. De concurrentie wist uiteindelijk het gat te dichten. Maar sprinter Huisman, die dit seizoen slechts één keer een massasprint verloor, zat in een ideale positie.

Bocht

,,Ik wist dat ik voor de laatste bocht in eerste positie moest komen. In een soort alles of niets poging lukte mij dat. Daarna is het met het hoofd naar beneden richting de finish. Kort daarvoor wist ik dat het goed zat'', had Huisman al gezien, die al voor de eindstreep met een been omhoog zijn overwinning vierde.

Het was voor de 21-jarige Huisman alweer zijn vijfde zege. Gezien de voorsprong in het algemeen klassement op Boeve, lijkt Huisman met nog vier wedstrijden te gaan, net als vorig seizoen het klassement te winnen. Is hij ook de sterkste van het peloton. ,,Conditioneel gezien zijn er sterkere rijders. Maar de sprint is mijn wapen. En dat werkt goed.''

Huisman gaat zich nu richten op het WK in Colombia, wat van 17 tot en met 25 augustus wordt gehouden. In Cali rijdt de full-prof op de baan de 10 en 15 kilometer en op de weg de 10 en 15 kilometer, alsmede de marathon. ,,De Colombianen zijn de grote favorieten. Samen met voetbal is het skeeleren daar de meest populaire sport. Ik moet zeggen dat ik er heel erg naar uitkijk. Bij het laatste WK ben ik twee keer negende geworden. Als ik die prestaties kan overtreffen, ben ik meer dan tevreden. Zeker is wel dat ik met zo'n overwinning als vandaag in Otterlo weer extra zelfvertrouwen tank.''

Foto 2:

Winnaar Sjoerd Huisman, geflankeerd door Kampenaar Roy Boeve (links) en Koen Verweij uit Alkmaar.

Foto 4:

De 'safety-car' van hoofdsponsor Telpoint loodste het peloton door de straten van Otterlo.

Foto 6:

Duizenden toeschouwers zagen de A-rijders in razende vaart door de Sportlaan flitsen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie