Dubbele vijfde plaats voor Karel Verspaget op Zolder

8 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Karel Verspaget kreeg afgelopen weekend te maken met sterke tegenstand. Het vierde raceweekend van de Formido Suzuki Swift Cup 2007 werd verreden in het voorprogramma van de Zandvoort 'Masters of Formula 3' @ Circuit Zolder. Verspaget reed op Belgische bodem twee solide races en kwam tweemaal als vijfde over de meet. De rijder van Equipe Verschuur voegde daarmee acht punten aan zijn totaal toe. De inwoner uit Ede bezet momenteel de vierde plaats in het kampioenschap met 36 punten. Met drie raceweekenden op Circuit Park Zandvoort voor de boeg, behoord een derde plaats in de eindrangschikking nog steeds tot de mogelijkheden.

Als opstapklasse voor jonge talentvolle coureurs, is de Formido Suzuki Swift Cup een vergelijkbare tegenhanger van de SEAT Cupra Cup. Doordat alle races worden verreden in de grote A-evenementen, is de klasse automatisch voorzien van een brede (media)aandacht. De inzet van identieke wagens, motoren, banden en brandstof voor alle deelnemers, garandeert dus dat in dit kampioenschap juist de coureur de bepalende factor is voor succes. Verspaget is zo'n talent. De jonge coureur is op dit moment één van de weinige rijders die kampioenschapleider Steve kirsch met een overwinning heeft weten te verslaan.

Kwalificatie

Door het krappe tijdschema moesten de deelnemers van de Formido Suzuki Swift Cup direct beginnen met de kwalificatie. Een moeilijke opgave voor sommige deelnemers die nog nooit op het Belgische circuit hadden gereden. Verspaget had reeds de nodige kilometers in de benen, door zijn deelname aan een SEAT endurance wedstrijd die afgelopen dinsdag plaatsvond op de 3.977 meter lange baan. In de kwalificatie van vrijdag profiteerde hij van zijn opgedane baankennis en zette een keurige vijfde tijd op de chrono's voor de openingsrace die zaterdag werd verreden. Kevin Westermeijer werd verrassend zesde. Door een koprol in de Jacky Ickx chicane, waarbij de auto zwaar werd beschadigd, hield zijn jonge teamgenoot het echter voor gezien.

Races

Wanneer de lichten voor de eerste manche waren gedoofd kwam Verspaget niet helemaal goed van zijn plek. De jonge ondernemer behield wel zijn vijfde plaats in de eerste ronde en zat op het vinkentouw bij Martin van Rossum. Verspaget vond de aansluiting bij de top vier, maar moest direct Daan Stots achter zich proberen te houden. Door de gevechten met de rijder met wagennummer 21 moest hij de kopgroep laten gaan. Verspaget hield knap de deur voor Stots stevig dicht en kwam na twaalf ronden als vijfde over de meet. Dit leverde vier punten op. In de tweede manche kwam Verspaget goed uit de startblokken en passeerde direct Sandra Douma. In de tweede bocht gaf zij hem een tik op de bumper waarbij Verspaget terugviel naar de vijfde positie. De 22-jarige rijder probeerde druk te zetten bij Douma, maar moest na iets meer dan 24 minuten genoegen nemen met de vijfde plaats.

Verspaget: ,,Ik ben best tevreden over het weekend, maar had er toch iets meer van verwacht. Door tweemaal als vijfde te finishen heb ik gelukkig weer mijn punten gepakt. Op dit circuit hadden vooral mijn remmen het zwaar te verduren en werden gaandeweg de races steeds slechter. Ik heb Sandra Douma in het kampioenschap nog steeds in het vizier. Ik zal er in de resterende wedstrijden van de Suzuki Swift Cup op Zandvoort alles aan doen om derde te finishen in dit kampioenschap!"

Race 1

1. Tim van Gogh, R&R Racing, 24:15.944

2. Steve Kirsch, Douma Frensch Power Autosport, + 00.612

3. Martin van Rossen, Douma Frensch Autosport, + 02.810

5. KAREL VERSPAGET, EQUIPE VERSCHUUR, + 07.427

Race 2

1. Steve Kirsch, Douma Frensch Power Autosport, 24:11.711

2. Tim van Gogh, R&R Racing, + 01.765

3. Martin van Rossen, Douma Frensch Autosport, + 05.186

5. KAREL VERSPAGET, EQUIPE VERSCHUUR, + 14.969

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie