Brokken

29 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De politie heeft maandagavond aan de Luynhorst een 18-jarige jongen opgepakt die ervan verdacht wordt ruiten te hebben vernield bij een school aan die straat. Buurtbewoners waarschuwden de politie nadat gezien was dat er vernielingen bij de school waren aangericht. Daar aangekomen zagen agenten een groep jongeren die bezig was stoeptegels stuk te gooien. De 18-jarige Edenaar werd op heterdaad betrapt toen hij een ruit ingooide. Echter bij het zien van de agenten, stoof de groep uiteen. De 18-jarige kon gepakt worden.

EDE - Op de Van Heutszlaan heeft de politie zondagavond een gestolen motor teruggevonden. Het voertuig bleek eerder vanuit Veenendaal te zijn ontvreemd. Getuigen hadden gezien dat de motor door twee onbekende mannen was achtergelaten. Daarop werd de politie gebeld.

EDE - De politie heeft bij toezicht op het Museumplein in de nacht van zaterdag op zondag zeven aanhoudingen verricht, het merendeel wegens geweld. Drie Edenaren, een meisje van 17 en twee jongens van 18 en 20, werden aangehouden nadat ze een 18-jarige stadsgenote zouden hebben mishandeld. De aanleiding zou zijn geweest dat het 17-jarige meisje met opzet tegen een vriendin van het slachtoffer zou zijn aangelopen. Even later werd een 52-jarige man uit Barneveld opgepakt wegens wildplassen. De man bleek ook nog voor een bedrag van ruim 900 euro aan achterstallige boetes te hebben openstaan.

Een 26-jarige man met Poolse nationaliteit werd aangehouden omdat hij in kennelijke staat van dronkenschap de orde verstoorde. Bovendien bleek de man geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Wegens mishandeling van zijn 39-jarige ex-vriendin werd een 35-jarige Edenaar aangehouden. Hij zou zijn ex bij weerzien op straat hebben geslagen. Een 17-jarige Edese werd in de vroege ochtenduren aangehouden nadat zij een voormalige vriendin, een 18-jarige stadsgenote, en haar 21-jarige vriend uit Bennekom zou hebben geslagen.

LUNTEREN - De Barneveldse politie heeft zondagavond op de Slotstraat een 24-jarige automobilist uit Lunteren aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man was met zijn auto tegen de schutting aan de achterzijde van een woning aan Neerijnen gebotst. Daarbij raakte niemand gewond.

Gewaarschuwde agenten zagen dat de Lunteraan wankel op de benen stond. Bovendien rook de man naar alcohol, waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd een alcoholpromillage gemeten van 2,59. Voor een beginnend bestuurder zoals in dit geval is dat twaalf keer het wettelijke maximum. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd.

EDE - De politie heeft vrijdag het rijbewijs afgenomen van een 85-jarige Edese automobilist nadat hij twee geparkeerde auto’s had aangereden. Daarbij raakte niemand gewond. De Edenaar een parkeervak uitrijden op het Rozenplein. Daarbij raakte hij een andere geparkeerde auto en meteen daarop nog een andere auto.

u Zie dagelijks politieberichten op www.edestad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie