Waardevol certificaat te behalen voor jeugdbegeleiders

29 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - 'Als je kinderen vormt, is kennis van zaken belangrijk om succesvol te zijn! Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst', is de mening van Sportservice Ede.

Om jeugdbegeleiders te ondersteunen bij de uitvoering van hun belangrijke taak worden in de gemeente Ede 75 vrijwilligers die met jeugd 'werken' de komende anderhalf jaar geschoold en begeleid. De doelstelling van dit project is het verbeteren van de competenties en deskundigheden van deze groep met als uiteindelijk doel een kwaliteitsverbetering van de jeugdbegeleiding, ook op langere termijn. Deze groep mag zich straks de eerste gecertificeerde 'Jeugdbegeleiders' in Nederland noemen.

Het meest bijzondere van deze leergang is wel dat de cursist deels zelf het lesprogramma bepaald door aan te geven waar zijn leerbehoeften liggen. Daarnaast is er aandacht voor actuele zaken als pesten binnen een groep, inspelen op het gedrag van ouders, inzicht ik groepsprocessen, conflicthantering en slecht nieuws gesprekken. Zaken die als ze goed gehanteerd worden, tot groei zullen leiden.

Dit unieke project start in oktober 2007 en wordt afgesloten in december 2008. In deze periode wordt het competentieniveau van de vrijwilligers in beeld gebracht, worden een aantal thema-avonden of workshops gegeven en worden de vrijwilligers door een persoonlijke coach individueel ondersteund.

Het project richt zich op vrijwilligers vanaf 15 jaar die met jeugd werken of willen gaan werken. Het project wordt uitgevoerd door Sportservice Ede op initiatief van de Nederlandse Sport Alliantie. Ook vrijwilligers die buiten een sportvereniging met jeugd werken komen voor dit project in aanmerking. De eigen bijdrage van de kosten is slechts 50 euro per deelnemer terwijl de werkelijke kosten, 1.500 euro per deelnemer, middels een subsidie betaald worden.

Meer informatie is te verkrijgen bij de projectmanager van Sportservice Ede, Simon Steenstra, telefoon 06-23806573.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie