Moorfielders trekt winst naar zich toe tegen Red Caps

29 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Na het verlies afgelopen vrijdag tegen Matchmakers was Moorfielders uit op een overwinning om weer terrein goed te maken. Red Caps was deze maandag de tegenstander in Leusden.

In de openingsslagbeurt was het Elwood Adriaans die na een honkslag de score wist te openen voor de Edenaren. Red Caps pareerde echter goed en profiteerde ook van enkele veldfouten, waardoor 7 punten gescoord konden worden.

Moorfielders liet het hoofd echter niet hangen en vocht zich stukje bij beetje terug, via twee punten in de tweede inning (Red Caps kwam niet tot scoren) en een geweldige serie van 6 punten in de derde inning. Het team maakte gretig gebruik van de trage beweging van de pitcher en de onachtzaamheid van de catcher bij het teruggooien van de bal, door maar liefst 9 maal een honk te stelen.

Met een 7-9 voorsprong wist Red Caps in de gelijkmakende slagbeurt de score echter weer in hun voordeel om te buigen (11-9). Daarmee bleef de wedstrijd ingemeen spannend.

Moorfielders schakelde nog een tandje bij en produceerde wederom een mooie reeks (2-honkslagen van Pieter Doornhein, Johan Das en Koen van Tiel en een homerun van Rick Wouters) goed voor 5 punten.

Op 11-14 was het in de laatste gelijkmakende slagbeurt voor Red Caps (de duisternis begon al in te vallen) zaak de voorsprong vast te houden. Een foutje in de Edese verdediging en een tweetal honkslagen van de Leusdenaren maakte de spanning om te snijden, want met twee punten binnen (13-14) en twee lopers op de honken, kon het alsnog fout gaan voor Moorfielders. Maar het team hield het hoofd koel, maakte gedecideerd drie uitjes en pitcher Rudy Gomez maakte het fraai af met een laatste 3-slag. Moorfielders liet een gefrustreerd Red Caps achter, want niet alleen gingen de Edenaren met de winst aan de haal, gelijktijdig haalden ze ook een streep door de kampioensaspiraties die Red Caps nog had. De voorsprong van koploper Quick is voor Red Caps in ieder geval niet meer in te halen.

Beste Edese slagmensen:Rick Wouters en Pieter Doornhein (1.000).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie