Moorfielders onderuit tegen Matchmakers

29 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Na de eerdere verrassende winst tegen het Wageningse Matchmakers, was iedereen benieuwd of Moorfielders dit kunstje kon herhalen, ook al omdat Matchmakers toch wat scheurtjes leek te vertonen en inmiddels van de koppositie verdrongen was door Quick.

Aan slag openden de Wageningers goed en al snel scoorden zij vier punten, maar twee vangballen van Koen van Tiel en een 3-slag later werd de schade enigszins beperkt gehouden. Moorfielders kon er aan slag echter niets tegenover zetten.

In de tweede inning werd Matchmakers fraai van scoren afgehouden en krabbelden de Edenaren twee punten af van de achterstand.

Het bleef zo om en om gaan, want in de volgende inning scoorden Matchmakers weer vijf punten, tegen Moorfielders slechts één.

Na een puntloze vierde slagbeurt voor de gastploeg pakte Moorfielders weer twee punten terug, om even later weer enkele rake klappen te verwerken te krijgen, als Matchmakers in de vijfde inning zes punten weet te scoren op 4 honkslagen.

Met een stand van 5-15 had Moorfielders nog één slagbeurt om de 10-punten regel te ontlopen, alhoewel de invallende duisternis ook spelbreker leek te gaan worden om nog een verlenging er uit te kunnen slepen. Menno Ettema werkte probleem één weg door een fraaie 2-honkslag te produceren en kort daarop ook te scoren.

Het donker bleek moeilijker te bespelen en bij een stand van 6-15 moest even later de wedstrijd beëindigd worden vanwege de invallende duisternis. Met vijf volledige innings gespeeld is de wedstrijd echter geldig en moest Moorfielders met lede ogen toezien dat de winstpunten dit keer meegenomen werden naar Wageningen.

Werpcijfers: Moorfielders (Rudy Gomez: 3xsl, 10xw, 7xhs en 8 veldfouten), Matchmakers (6-4-4-2)

Beste Edese slagmensen: Jan Boode en Dick Starmans(0.500).

Dit was de laatste thuiswedstrijd van Moorfielders, dat nog drie duels op de kalender heeft staan in Leusden (27/8), Nijmegen (2/9) en Amersfoort (20/9). Daarnaast reist het team op 8 en 9 september af naar Duitsland om bij Dreieich Vultures (Frankfurt) aan een internationaal slow-pitch toernooi deel te nemen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie