MHC Ede niet op podium bij 'Open Gelderse'

29 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Met mooi hockey, prachtig weer en in een prima sfeer werden gisteren de laatste wedstrijden van het Open Gelders Kampioenschap hockey gespeeld. Gedurende twee dagen maten vrouwen- en mannenteams uit de eerste- en overgangsklassen hun krachten. In totaal werd door veertien vrouwen- en negen mannenteams deelgenomen.

Het Open Gelders Kampioenschap hockey wordt traditioneel twee weken voor de start van de competitie gehouden. Het is een samenwerking tussen de Wageningse Mixed Hockey Club en de Mixed Hockey Club Ede. Dit jaar streden er weer meer teams mee dan het vorige jaar. Het diner en het aansluitende feest vonden plaats in Wageningen. De finales werden in Ede gespeeld.

De resultaten van de thuisspelende teams waren goed. De dames Wageningen stonden in de finale en wonnen met 3-1 van de Groninger Studenten. De Wageningse mannen eindigden op een vijfde plaats geeindigd. Vorig seizoen promoveerden zij van de tweede naar de eerste klasse.

De dames van Ede hebben een goed toernooi gespeeld. Tijdens de strijd om de derde en vierde plek moesten zij in Amersfoort hun meerdere kennen. De heren van Ede speelden eveneens om de derde en vierde plaats, en verloren van Shinty. In de poulewedstrijden verloor MHC Ede alleen HCKZ, de latere finalist.

De herenfinale was een herhaling van vorig jaar, met dezelfde uitkomst. Na een 1-1 eindstand, werd een strafballenserie gespeeld waarbij HCKZ uiteindelijk won.

Alle thuisspelende teams kijken met veel genoegen terug op het toernooi. Het maakt duidelijk waar de teams staan en waar nog aandacht aan moet worden gegeven voor de start van de competitie.

Eindstand vrouwen

1. Wageningen

2. Groninger Studs

3. Amersfoort

Eindstand mannen

1. HCKZ

2. Groninger Studs

3. Shinty

Finales

Eerste/tweede plaats mannen: HCKZ-Gron Studs 1-1, na strafballen 4-3

Eerste/tweede plaats vrouwen: Wageningen-Gron Studs 3-1

Derde/vierde plaats mannen: Shinty-Ede 7-2

Derde/vierde plaats vrouwen: Amersfoort-Ede 2-0

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie