Kim-Nhat Pham naar WK karate

29 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Karateka Kim-Nhat Pham heeft zich verzekerd van een ticket voor het WK onder 21 jaar in Istanbul. De 17-jarige karateka toonde zaterdag bij wedstrijden in het Franse Charleville-Mézières een opwaartse vorm.

De vice-Europees kampioen in de klasse tot 60 kilogram won met de Nederlandse ploeg de ontmoeting met België en Frankrijk. Bondscoach Laurent Daussy was tevreden met het door Pham getoonde karate. ,,Kim-Nhat manifesteerde zich buitengewoon aanvallend. Hij is snel, explosief en heeft een gretige indruk op me gemaakt. Als we de komende zes weken nog wat puntjes op de i kunnen zetten, is hij een reële kandidaat voor een medaille in Turkije." De wereldkampioenschappen worden van 19 tot 21 oktober gehouden.

Naast de selectie van Pham was er meer goed nieuws rondom de karateka's van Sportschool Venendaal uit Ede. Isra Ou-Aissa, uitkomend in de gewichtsklasse tot 40 kilogram, werd door bondscoach Annelies Bouma opgenomen in de Nederlandse selectie (onder 16 jaar) voor de Banzai Cup in Berlijn en voor de Open Luxemburgse in Strassen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie