Nabil Ou-Aissa stopt als international

29 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Nabil Ou-Aissa stopt met internationaal karate. De 26-jarige sporter van Sportschool Venendaal uit Ede maakte dat aan de vooravond van het nieuwe karateseizoen bekend.

,,De beslissing was moeilijk, maar wel de juiste. Die neem ook je niet van de één op de andere dag. Je groeit er naartoe." Volgens Ou-Aissa, in de karatesport beter bekend als 'Fightin' Nabil, is de keuze een optelsom van een aantal factoren. ,,Ik heb een drukke fulltime baan en zie onvoldoende ruimte om er honderd procent voor te gaan. Dan kun je maar beter een stap terug doen."

Ou-Aissa was tien jaar een vaste kracht in de Nederlandse selectie en won in die periode meerdere nationale en internationale titels. 'Fightin' Nabil kende de laatste anderhalf een langdurige periode van blessureleed.

Op bondsniveau blijft Ou-Aissa betrokken. Met ingang van het nieuwe seizoen wordt hij assistent-bondscoach van Jong Oranje. ,,Dat is in het kader van opleiding Topcoach5 die ik ga volgen via sportkoepel NOC*NSF. Talentontwikkeling gaat me aan het hart en ik wil graag mijn kennis delen met de kampioenen van morgen. We gaan aan de slag met een groep gemotiveerde jongens en meiden. Er liggen voor mij nog een heleboel uitdagingen in de begeleidende sfeer. Denk aan de Europese en Wereld Jeugdkampioenschappen en misschien wel de Jeugd Olympische Spelen in 2010."

Ou-Aissa blijft als leraar ook verbonden aan Sportschool Venendaal in Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie