Roemenen genieten in Otterlo

29 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Hoe leg je aan Roemenen uit wat zaklopen is en hoe een kruiwagenrace gaat? Voor die opgave stonden de jongeren van de hervormde gemeente in Otterlo zaterdag tijdens een Hollandse middag. Vorige week vierden achtenveertig in Roemenië woonachtige etnische Hongaren van een bevriende hervormde kerk vakantie in Otterlo.

De komst van de Roemenen is voorbereid door een groep jongeren uit de Otterlose kerk. Met acties als het wassen van auto’s en het bereiden van een diner hebben ze geld bij elkaar gebracht voor deze ontmoeting. ,,Twee jaar geleden zijn we daar geweest”, zegt Helene Vlastuin (18). Het was een eye-opener. Zo verbaasde Helene zich over de Roemeense levensstijl. ,,Ze zijn zoveel gastvrijer dan wij. ‘’ Rianne Peelen (18) beaamt dat. ,,Voor ons slachtten ze gewoon een kip.’’

Nu konden ze eindelijk wat terug doen voor de genoten gastvrijheid. ,,Wij geven hun een week vakantie, laten ze Nederland zien”, legde dominee Verspuij van de Otterlose kerk uit tijdens de lunch. ,,Bovendien houden we samen diensten, die ieder in zijn eigen taal kan volgen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie