Gouden Vlegel voor Berry Jakobsen

29 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

,,Het is mijn eerste Heideweek en ik vind het fantastisch overal activiteiten en mensen in het paars. Zelfs de oude dames bij Beringhem waren in paars. Ik was een beetje van paars dus dat spreekt met wel aan”, grapte Netelenbos. Het was de zestiende keer dat de Gouden Vlegel werd uitgereikt. ,,Mijn complimenten aan het bestuur een de vrijwilligers want zonder jullie inzet zou het evenement niet zo mooi zijn.” De burgemeester prees Jakobsen voor zijn inzet als vrijwilliger. ,,Berry Jacobsen krijgt veel vragen en weet altijd antwoord. Hij staat altijd klaar voor het bieden van hulp. De organisatie kan niet zonder jou. Zo beheer je de website en zorgt voor de logistiek”, richtte Netelenbos zich tot de 46-jarige. Van de Heidekoningin kreeg Jakobsen een fles wijn. ,,Omdat de Vlegeldag haar 25-jarig jubileum viert, krijgen alle zestien Vlegelhouders een fles wijn.”

EDE - Burgemeester Tineke Netelenbos spelde Berry Jakobsen vorige week woensdagmiddag de Gouden Vlegel op. De Edenaar zet zich al ruim twintig jaar in als vrijwilliger. Netelenbos benadrukte dat het haar eerste Vlegeldag was. Bij het opspelden van de Gouden Vlegel ging het even mis. Ze had de hulp van VVV-directeur Wim Jacobs nodig om de onderscheiding opgespeld te krijgen. Ze kon er zelf wel op lachen.

Bijzonder

,,Ik ben een beetje verrast, een beetje veel”, was de eerste reactie van Jakobsen. ,,Vooral omdat ik deze onderscheiding krijg tijdens het jubileum, dat vind ik heel bijzonder.” Via zijn vrijwilligerswerk voor de VVV rolde hij ruim twintig jaar geleden in het vrijwilligerswerk voor de Vlegeldag. Opvallend is dat deze jubileum Gouden Vlegel naar een Edenaar gaat. ,,Maar Bennekom is één van de weinige plaatsen waar ik naar toe zou willen verhuizen.” De 46-jarige vervolgt: ,,Het contact met andere mensen vind ik het belangrijkste.” Hij bevestigt dat altijd veel andere vrijwilligers met vragen bij hem komen. ,,Doordat je al zo lang meedraait, heb je veel ervaring en weet je veel. Daarom kloppen veel mensen bij mij aan. Samen met de andere 110 vrijwilligers maken we er iets heel moois van” Voor Jakobsen is de optocht ‘s middag het mooiste onderdeel van de Vlegeldag. ,,Die is heel groot en er staan dan veel mensen langs de weg die ervan genieten.”

u Meer foto’s van de Vlegeldag, maar ook van andere Heideweek activiteiten, zie www.edestad.nl of elders in deze krant.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie